18-12-04

a quick birdie is no match for a lazy cat ...

Je zou kunnen zeggen dat mijn broer een vogel voor de kat is, maar als ik me niet vergis is al menig trillend, bang vogeltje ontsnapt aan de grijpgrage klauwen van de wrede kat. Er is hoop op beterschap, al blijft zijn toestand zeer kritiek. Dankzij de medische wetenschap eigenlijk, want zonder al die buisjes en slangetjes en de 24/7 verzorging … dan was er geen sprake meer van dat vogeltje.

 

Het begint me te dagen dat de kerstdagen niet zo vanzelfsprekend voor iedereen fijne dagen zullen zijn, zoals dat ook bij ons overschaduwd wordt. Zo besloten we in een opwelling, na het ziekenhuisbezoek een hapje te gaan eten in de luchthaven (heerlijke scampi pikante met frietjes) en daar liep ik een oud-collega hostess en vriendin van mij tegen het bevallige lijf. Na de evidente uitroepen van “proficiat”, “voor wanneer is het” en “je ziet er stralend uit” vertelde ze mij over haar liefdesverdriet. Haar relatie met haar soulmate is na 23 jaar afgesprongen, omdat hij verliefd geworden is op iemand anders. Hoe clichématig deze zaken van het hart en de schoot ook mogen zijn, de pijn is vers en rauw en afschuwelijk alsof het de eerste keer is, vermoed ik. Mijn hart stroomde over van medeleven. Toen kreeg ik nog te horen dat een psychiater wiens bloed ik zou kunnen dringen op een dorstige dag, zijn vrouw en collega-arts verlaten heeft voor een verpleegstertje en ondertussen al een klein kindje met haar heeft. Het kan verkeren. Een overbuur met zeer luide stem en misschien wel losse handjes kwam thuis van zijn werk … om al de sloten veranderd te zien. Ga kerstmis maar ergens anders vieren vieze vent! En verre aangetrouwde familie heeft de kerstspirit ingezet met een halfslachtige zelfmoordpoging of misschien wilde ze gewoon stigmata aanbrengen? Ach, de drama’s … als ik het zo zie hebben we het nog zo slecht niet.

 

Gisteren was er de galaopening van het vernieuwde kursaal in mijn stad aan zee Oostende. Wat moet een mens eigenlijk doen om voor zo’n evenement uitgenodigd te worden? Wiens hielen, kont of ballen moet je likken? Hoeveel mogelijkheden heb je eigenlijk als vrouw om jezelf om te toveren in de hedendaagse Assepoester met dito sprookjesachtige jurk met oogverblindende juwelen en glamourvol kapsel? Behalve als je misschien met je blote kont en andere dansende onderdelen staat te wiebelen in Maxim of zoiets, dan krijg je vast wel uitnodigingen in je wulpse schoot geworden. Komaan, nu heb ik eindelijk de borsten voor een dergelijk pulpblaadje, maar raak in nog niet binnen. Hmm, het leukste van een dergelijke avond is het optutten en de anticipatiekriebels, want ik kan me goed voorstellen dat het eigenlijke gedoe zeer slaapverwekkend is (allemaal Ik-ik-ik-mensen met hun megalomane neigingen) en dat je die sexy, stijlvolle kleren vervloekt en liever onder je fleecedekentje in de zetel zit, met inbegrip van de champagne natuurlijk. Anders zou je al eens een laxeermiddel kunnen kieperen in de drankjes van Véronique Decock en haar gelijken, maar dat arme kind is zwanger en nu is zij noodgedwongen een bondgenote. Ja, het kan inderdaad verkeren.

Ach, ik heb gewoon een zwak voor glamour en het leven van de SATC-girls en tijdschriften als Glamit terwijl ik het anderzijds kritisch neersabel, de oppervlakkigheid en valsheid ervan. Het vreemde is dat ik bij andere mensen net hou van het pure en onvervalste, het intelligente en gevoelige, alles behalve het uiterlijk vertoon eigenlijk.

Stiekem hou ik ervan op het net en op Ebay te neuzen bij avondjurken en killerheel shoes, maar zoals ik al zei: wanneer doe je dat aan? Om naar de Smatch of de GB te gaan? Of om frietjes te gaan halen om de hoek? Om met de hond te wandelen in het sompige gras?

Ik vind altijd wel een reden om er een beetje feestelijk uit te zien eigenlijk. En omgekeerd. Vroeger ging ik op café in avondjurk en naar een 3* restaurant kreeft belle vue eten in mijn oudste, versleten jeans. Als ik het zo neerschrijf, vermoed ik dat ik gewoon een tergend tekort heb aan etiquette. Of gewoon de regels aan mijn sexy botten lap natuurlijk.

Maar in het algemeen ben ik vóór het benadrukken van onze vrouwelijkheid. Niet om de mannen te plezieren, al is dat meegenomen natuurlijk, een strelende, goedkeurende blik kan deugd doen, maar vooral om de grauwheid van het dagdagelijkse in te kleuren. En nee, ik zie vrouwen niet als decoratieobject, integendeel, geen sterker, meer ontwikkeld en veelzijdig wezen bewandelt deze aardkloot. En waarom mag dat niet eens op hoge hakken? Een sterke, intelligente vrouw is geen halve man. Durf vrouwelijk te zijn! Wij Belgen en andere kille-landendames doen dat veel te weinig. Vandaar mijn oproep: een beetje minder werken en poetsen en stressen en meer sensuele jurkjes en hoge hakken op de straat. En muziek. Olé!

 

Dit eindejaar staat in het teken van het vieren van mijn vrouw zijn (hoe kan ik meer vrouw zijn dan nu? Goddess with bump) en het leven zelf vooral. Ik vraag me trouwens af of de uitdrukking “alive and kicking” voortkomt uit het gevoel van de schoppende baby in de buik van de vrouw?

 

Vandaag sluit ik af met een mild optimistisch gevoel. Zelfs als het helemaal fout loopt met mijn broer, dan kan ik er nog vrede mee hebben.  Hij is in de beste handen. Er is de wetenschap, de inzet, er zijn mensen die bidden, mensen die mediteren en mensen die gewoon een kaarsje branden. Wat kan je nog meer wensen?

 

Que sera sera.


11:58 Gepost door Goddess | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

christmass time... but not for everyone Hopelijk komt het goed met je broer, maar veel kunnen we inderdaad niet doen. Hopen dat de dokters en de medische staf hun beste beentje voorzetten en dat de natuur/God hem goedgezind is?

Velen die kerst alleen moeten vieren... Mijn oma viert voor het eerst kerst als weduwe, mijn tante zonder kinderen (die zijn bij de papa), wij allemaal zonder opa, ...

Gepost door: Manlome | 18-12-04

be a woman! zingt de eenof andere del die eerder pulp-babe is dan vrouw.
nu ik weet het niet, maar in je gedachten bij je op en top vrouw en dan is het irrelevant welke kleren je draagt, al assepoester in het kolenhok of doornroosje in het kasteel, de princes van Shrek of als versiersel aan de arm van de een of andere bink op 'teen of andere gala in oostende...

Gepost door: cms | 18-12-04

aan CMS: a woman is always a woman, als ze nu schotels wast, achter een bureautje weggemoffeld zit, leert deltavliegen of gewoon in de armen van een geliefde gevleid ligt. Grijze muizen of dellen en alles ertussen: het gaat hem om de expressie van de vrouwelijkheid: sommige kleuren hun tekening in het grijs, anderen in het violet en nog anderen kleuren gewoonweg buiten de lijntjes ... so what! Mijn punt is dat, vooral in deze prestatiegerichte wereld, waarin testeron aangevoerd gedrag en gemakkelijke, practische kleren de voorkeur wegdragen, de viering van het vrouwzijn soms in verdrukking raakt. Ik ben er trots op een vrouw te zijn, wat niet altijd evident is, als je goed weet dat op vele vlakken en werelddelen de vrouw nog altijd als een te discrimineren minderheid beschouwd wordt. Daarom: leve de Vrouw in al haar verschijningen ... ook die van assepoester, maar ook die van glamoerpoes. Dikke kus van een Vrouw.

Gepost door: goddess A | 18-12-04

.... ik hou van je , ongeachte

Gepost door: broere | 18-12-04

we duimen alvast voor een goede afloop en ondanks alles enjoy de eindejaarsperiode hoor

Gepost door: willy | 19-12-04

't Doet deugd... ... om te lezen hoe sterk je je houdt...

En vooral... dat je de relativiteit ook kan relativeren...

Gepost door: Kaajee | 19-12-04

hehe ewel zei ik dat dan niet ;-)
idd, you've made a statement!
enne als grijze muis een referentie is naar Grijze Muis op mijn blog, dan moet ik effe verduidelijken dat die dierentotem totaal de lading niet dekt, enkel in ironsche zin...maar grijze muis kende we toen nog niet toen ze door de gangn dwaalde als klein shcuchter diertje onder de knot van een bitch vban de feeks...als de kust velig is komt ze uit haar holletje en danst ze lustig mee in het ronde met Panda en Lord CMS ;-)

Gepost door: cms | 21-12-04

... Ondanks het trieste nieuws wil ik je toch fijne feestdagen toewensen en veel sterkte !

Gepost door: Helena | 23-12-04

*** Ondanks alle tegenslag wens ik je toch nog fijne kerstdagen!

Gepost door: Lieve | 25-12-04

Uit de Zeelse Grotten ...kwam ik even piepen. Leed smaakt wrang en hopelijk valt het weg te spoelen met champagne.

Gepost door: Hannibal Gent | 25-12-04

De commentaren zijn gesloten.