06-12-04

Ladies & gentlemen ...

Overlaatst op tv: “Kate & Leopold”.

 

Een charmante Hugh Jackman in de rol van hertog Leopold vertelt over hoe liefde een sprong in het onbekende is, “a leap of faith” als het ware, waarvoor je oprecht geïnspireerd moet zijn en hoe hij dit gevoel nog niet ervaren had. Ik voelde mijn cynische buitenkant, die graag schermt met statistieken van mislukte huwelijken en ontrouw en meer van dat onaangenaams, verkruimelen. Ik weet niet zeker of deze liefde dé ware liefde is. Ik weet niet of ik de juiste keuze gemaakt heb om te trouwen. Het was geen openbaring of vaststaand feit dat alle twijfels wegwaste voor mij. Misschien is dat gewoon de aard van het beestje. Trouwen was voor mij nooit vanzelfsprekend, ik heb er nooit naar verlangd. Niet het statuut, niet het feest, niet eens de jurk. Het concept bindingsangst was en is me niet vreemd. Ik dacht stiekem “So many gorgeous men, so little time …”. Ook wel “Zovele angsten, zovele excuses”.

 

Maar terug naar Leopold.

 

Heerlijk onverwacht werd ik overspoeld door een prachtig gevoel dat zich vertaalde in de gedachte dat ik, de neuroticus, de sprong gewaagd heb om te trouwen, in deze onzekere wereld waarin sommige huwelijken de houdbaarheidsdatum op een blikje tonijn niet meer overleven, mét de statistieken, mét de kleine en grote probleempjes en zonder zekerheid of garanties.

En ik voelde me zwellen van trots, mijn borstkas werd te klein voor dat machtig gevoel van fladderende euforie, dat ik zo moedig en romantisch geweest ben, dat ik dit aandurfde en zowaar een fantastische gewaagde keuze gemaakt heb. Kiezen om alleen te blijven, kiezen om niet gekwetst te raken, kiezen om aan de oppervlakte van het water te blijven vissen, het lijkt zo veilig en zo gemakkelijk soms maar voor het eerst besefte ik pas hoe ontzettend blij ik ben, dat ik deze sprong gewaagd heb.

 

A leap of faith..

 

Niet slecht voor deze agnosticus van het leven.


20:54 Gepost door Goddess | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

. Als mede-cynicus ben ik het volledig met je eens. Ik heb nooit in het huwelijk geloofd, de statistieken ken ik vanbuiten. Nooit aan een huwelijk gedacht, alhoewel we al ettelijke jaren samen waren, tot "hij" me vroeg. Ik heb nooit spijt gehad van de druilige namiddag dat ik ja zei tegen de man van mijn leven. En het kan altijd mislopen. Het leven kan tussenkomen. Maar dat zal dan niet liggen aan mijn angst voor statistieken, aan mijn aangeboren en aangeleerd cynisme. Wat er ook gebeurt, ik heb ja gezegd, de sprong gewaagd. No regrets.
De film heb ik ook gezien, de romantische boodschap was heel overtuigend, maar dat kan ook te maken hebben met de boodschapper: zou niet elke boodschap, gebracht door Hugh Jackman overtuigend overkomen? ;-)

Gepost door: AV | 06-12-04

favoriete plaaggeest weet dan lieve godin, sommige dingeen in blik hebben een heel lange houdbaarheidsdatum!
zelfs al beginnen ze wat te lekken door wat roest...
they stand forever!
agnosticus van het leven...zou ik dat ook zijn?
interessant gegeven inderdaad...
dikke hug!

Gepost door: cms | 06-12-04

.... Jij bent een durver ;-)
Ik heb zelf nog niet de sprong gewaagd en vrees dat die sprong niet in dit leven aan mij besteed is,het voordeel is wel dat ik kan blijven fantaseren over mijn sprookjeshuwelijk.
En ach je mag er niet bij stil staan hoeveel mensen hun huwelijkse status terug omruilen en zelfs nog voor de datum maar een spoortje van verderf vertoont. Als ik heel eerlijk mag zijn was mijn droom toch altijd van te trouwen en gelukkig samen grijs te worden. Je doet het goed;-) niet aan twijfelen, vertroetel dat buikje van je.
Liefs

Gepost door: zuchtje | 07-12-04

Ben ik dan... té romantisch? Ik die blijf geloven in de eeuwige, oprechte trouwe liefde. Ik die nog geloof in het huwelijk? Die de belofte die je voor het altaar (of in een andere context, as you wish) nog voor waar aanschouw? Die een belofte echt als onverbreekbaar beschouw? Ik ben nog jong, maar ik hoop dat hij me ooit vraagt, en dat de belofte die we dan misschien zullen maken stand zal houden. Niet enkel hoop, maar ook geloof...

Moet ik cynischer zijn?

Gepost door: Manlome | 08-12-04

boodschap dames, voor de haan driemaal gekraaid heeft, zal ik één van jullie eens goed.....

Gepost door: hugh jackman | 08-12-04

het lijflied van elke rechtgeaarde agnosticus (of ik weet het ook niet meer) Ik ben vandaag zo vrolijk
Zo vrolijk, zo vrolijk
Ik ben behoorlijk vrolijk
Zo vrolijk was ik nooit

Ik was wel vaker vrolijk
Heel vrolijk, heel vrolijk
Maar zo behoorlijk vrolijk
Was ik tot nu toe nooit

Soms ben ik ongelukkig
Ontzettend ongelukkig
Soms ben ik ongelukkig
Dan sterf ik van verdriet

Soms ben ik wat neurotisch
Psychotisch en chaotisch
Labiel en neogotisch
Maar vandaag dus niet

Vandaag ben ik zo vrolijk
Zo vrolijk, zo vrolijk
Ik ben behoorlijk vrolijk
Zo vrolijk was ik nooit

Gepost door: hermanneke | 09-12-04

ik deel manlome's deeltje... true love... het moet toch bestaan?!
ik ben alvast tevreden met het gewone kijken naar de gorgeous men, let them be good looking, let mister right be mine
xxx

Gepost door: g*lover | 10-12-04

... Elke keuze is een sprong in het onbekende en dat vraagt altijd moed. Groetjes

Gepost door: Helena | 11-12-04

De commentaren zijn gesloten.