02-12-04

absence makes the heart grow fonder

Niet alleen de Sint heeft drukke dagen. De operatie van mijn man is goed verlopen maar het was een behoorlijk weg en weer geloop naar het ziekenhuis. Toen ik hem de eerste nacht moest achterlaten heb ik tranen met tuiten gehuild, een beetje beschamend wel. Ook al omdat hij veel pijn had. Ik stond daar maar met zijn hand in de mijne terwijl de tranen op het ziekenhuisbed druppelden. Het was zowat de eerste keer in de vijf jaar dat we elkaar kennen dat ik alleen in dat grote bed lag. Als je gewoon bent alleen te slapen is het een grote aanpassing ruimte te maken voor al die extra ledematen, om niet te spreken van het delen van je donsje. Maar het omgekeerde is natuurlijk ook waar. Ik miste zijn kleine oortjes, zijn rechte neus, de lijn van zijn lippen, het sproetje op zijn schouder. Ja, een beetje afstand doet de liefde deugd. Lekker om te kunnen missen.

 

Nu is hij terug thuis, ik heb gezorgd dat er biefstuk in huis was (alweer de liefde, want ik eet al 12 jaar geen vlees meer), ijsjes, chocolademousse en al wat zijn hartje vermag. De pijn en de ongemakken kan ik niet wegnemen, maar ik kan de inwendige mens verwennen.

 

Omdat ik al een week of twee trots paradeerde op hoge hakken met de buik vooruit, kon ik plots niet meer uit te voeten. De gynaecoloog vermoedde de aanzet voor bekkeninstabiliteit en ik moest komen, gisteren om 22u. Ook die man heeft drukke dagen. Ik kon niet meer lopen van de pijn achter mijn schaambeen, ik had naar mijn moeder moeten luisteren: “deugd voor ere”. Wat de ijdele, oppervlakkige kant van mij wilde beogen, waren de centimeters ik in de breedte won, compenseren in de lengte, maar dat mag ik dus voorlopig vergeten. Ik heb dan maar mijn oude, roze sneakers bovengehaald. Ik heb al mijn charme in de strijd gegooid om een extra echo te versieren, wat lukte! Natuurlijk ;-)

Er was veel zien, een sterk vermoeden van het geslacht (big smile) maar helaas begint mijn navelpiercing wat te ontsteken. Ach, deugd voor ere, wanneer zal ik het leren?


18:28 Gepost door Goddess | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

alvast een spoedig herstel voor je echtgenoot en ja hoor alles komt wel in orde

Gepost door: willy | 02-12-04

wat straalt dit toch een warm omhelzend gevoel uit...
:-)
"deugd voor ere" jaja onze oudjes die weten het wel hé! :-)

Gepost door: cms | 03-12-04

!! Voorspoedige beterschap daar met alles!

Gepost door: kaatje | 03-12-04

* En dan hebben ze verdorie ook nog gelijk he met hun 'deugd voor ere' ...
beterschap!

Gepost door: Free my Soul | 03-12-04

en zo... zo zul je nog vele opofferingen tegenkomen denk ik... maar met de juiste spirit in het achterhoofd "deugd voor ere" krijg je binnen 9maanden (aree nu al veel minder) zeker de verdiende ere terug
xxx

Gepost door: g*lover | 04-12-04

Ik barst van nieuwsgierigheid naar het geslacht van je babietje!
En if I may say, zwanger of niet: een vrouw blijft er nu eenmaal graag op haar best uitzien!

Gepost door: Little Witch | 09-12-04

OOPS Vergeet ik toch niet mijn medeleven te betuigen aan je lieveling zeker! Hopelijk is he all better and well.
Ik kan me helemaal terugvinden in je gevoel voor drama: missen en afscheid nemen (ook al is het maar voor even) is altijd een beetje sterven.

Gepost door: Little Witch | 09-12-04

De commentaren zijn gesloten.