21-11-04

girls and boys

Hij/zij die in mij leeft en bijna zo groot is als een gemiddelde tandenborstel laat van zich horen. Misschien. De eerste plopjes heb ik al mogen ervaren al kunnen het ook wel mijn darmen zijn, in deze fase is het nogal onduidelijk. Al met al fijne momenten.

 

Naast het welzijn van de baby houdt het geslacht ervan mij enorm bezig. Ik lees met groeiend plezier de oude wijvenfabels die zouden moeten licht werpen in de duisternis van mijn cervix. Ik droom over jongens (= meisje), was de meer “agressieve” partner tijdens de vermoedelijke verwekking (= jongen), de leeftijd van de moeder (31) en jaar van conceptie (2004) zijn oneven-even (=jongen), de rechterborst is een tikje groter (= jongen), de Chinese geboortekaart (= meisje) enz…

 

In elk geval hebben we een consensus bereikt over de namen. Ik ben tevreden met de namen omdat ze zowel sensueel als tijdloos zijn en een persoonlijke betekenis voor me hebben. Ik hou van individualiteit zonder in extremen te vervallen. De betekenis van de meisjesnaam is *graceful* (mijn eerste keuze) en van de jongensnaam *protector and helper of mankind* (mijn tweede keuze). En ze staan nergens in de top 10 van populaire baby namen in België of Nederland vermeld, wat voor mij een groot pluspunt is.

Vele namen zijn trouwens zondermeer leuk voor een kindje (denk aan Jamie Oliver’s spruit “Poppy”), maar een volwassen mens wil toch ook serieus genomen worden, lijkt me.

De naam “Tristan” is me altijd bij gebleven sinds ik lang geleden het middeleeuwse verhaal “Tristan en Isolde” las over een fatale driehoeksverhouding tussen Tristan (ridder van de ronde tafel), zijn oom Koning Mark en diens vrouw Isolde; maar de betekenis van Tristan is wel degelijk “de triestige” en bovendien wordt de naam nog eens extra bezoedeld door mijn kritische kijk op de prestaties van doelman Tristan Peersman, geen favoriet van mij ;-).

Jammer, maar helaas, als het kind al de aanleg tot depressies zou meekrijgen uit mijn genenpoel wil ik het niet verder bezwaren met een naam die zoveel wil zeggen als: de triestige, eeuwig vervuld met zorgen  

 

 

 


17:08 Gepost door Goddess | Permalink | Commentaren (14) |  Facebook |

Commentaren

. Ik denk dat ik wel van die jongensnaam hou, als ik me niet vergis :-D

Gepost door: Twinkeltje | 21-11-04

:) 'k denk dat ik ook weet in welke richting de jongensnaam uitgaat ;) Mooi mooi!

Gepost door: Manlome | 21-11-04

* En dan durft men nog te zeggen:
What's in a name?
Heel veel dus, je moet er je hele leven mee doen!!

Gepost door: Free my Soul | 22-11-04

Nieuwschierig Nieuwschierig zoals ik ben, kijk al uit naar de namen. Geen voorproefje ... ???

Gepost door: Torill | 22-11-04

Wat denk je zelf? Heb je zelf al een vermoeden wat het is?

Gepost door: C-line | 22-11-04

hardop zingen! HERMAN VAN VEEN
IK BEN VANDAAG ZO VROLIJK
Ik ben vandaag zo vrolijk
Zo vrolijk, zo vrolijk
Ik ben behoorlijk vrolijk
Zo vrolijk was ik nooit

Ik was wel vaker vrolijk
Heel vrolijk, heel vrolijk
Maar zo behoorlijk vrolijk
Was ik tot nu toe nooit

Soms ben ik ongelukkig
Ontzettend ongelukkig
Soms ben ik ongelukkig
Dan sterf ik van verdriet

Soms ben ik wat neurotisch
Psychotisch en chaotisch
Labiel en neogotisch
Maar vandaag dus niet

Vandaag ben ik zo vrolijk
Zo vrolijk, zo vrolijk
Ik ben behoorlijk vrolijk
Zo vrolijk was ik nooit

Soms ben ik ongelukkig
Ontzettend ongelukkig
Soms ben ik ongelukkig
Dan sterf ik van verdriet

Soms ben ik wat neurotisch
Psychotisch en chaotisch
Labiel en neogotisch
Maar vandaag dus niet

Ik ben vandaag zo vrolijk
Zo vrolijk, zo vrolijk
Ik ben behoorlijk vrolijk
Zo vrolijk was ik nooit

Gepost door: .... | 22-11-04

aha! Leuke reacties alweer ... :-))

Twinkeltje, Torill en Manlome: de naam die we gekozen hebben is een soort afkorting van de volledige naam met deze betekenis en is van Slavische afkomst ...
de meisjesnaam is ook de naam van een schrijfster, meer zeg ik echt niet hihi

FMS: we proberen idd ook een beetje vooruit te denken met de namen, een kind zijn naam mag geen bevlieging van het moment zijn hé, of misschien net wel, soms hoor je wel eens dat de mensen een naam uitkiezen en bij de geboorte merken dat deze het kindje niet "past"

C-line: ik heb echt waar geen flauw idee, mijn man en moeder spreken wel steeds of Hij maar voor mij is het een raadsel ...

en cheeky onbekende: dank je wel voor deze tekst, I can relate!!

liefs

Gepost door: Godess A | 22-11-04

what's in a name shit...je ne sais pas...ou plus...
*graceful* dat heb ik ooi t geweten...
ik heb een idiote naam...een Oentje's naam..."hj die met de heilige naam"
niettedoené :s
lol

Gepost door: cms | 22-11-04

een naam is belangrijk een mooie naam, daar geniet je je hele leven van

Gepost door: anders | 23-11-04

* En als het op raden aankomt heb ik natuurlijk weer geen flauw vermoeden wat de naam zou kunnen zijn. Maar ik hoor het wel binnen x-aantal maanden ! Ik weet nog dat namen kiezen heel moeilijk was en dat ze steeds veranderde naarmate de geboorte naderde;-)

Gepost door: zuchtje | 23-11-04

Namen. Ik denk niet dat wij (VA en ik) het ooit eens gaan worden over namen. Misschien dat we onze eventuele baby 2 namen geven zodat hij hem of haar X kan noemen, en ik Y. Ideaal Belgisch compromis! ;-)

Gepost door: AV | 23-11-04

Toeval Onze jongensnaam is Germaans
en onze meisjesnaams is bij toeval ook de naam van een schrijfster ...

Beide namen liggen vast en het geslacht weten we ook al ...
En t'is nog maar een kwestie van aftellen ...

Gepost door: Torill | 23-11-04

Zeg dat het niet waar is Ik denk er sterk aan mijn namenlijst (jaja, I don't ware what u think, people, ik heb die lijst al lang opgesteld :15 namen voor beide geslachten) in te dienen bij SABAM en zo te beschermen tegen gelijkgestemden die 'mijn' namen ook leuk vinden. Tristan vind ik heel mooi, de naam die goddess voor een mannelijk exemplaar heeft bedacht kan ik gelukkig wegens duplicaat zelf niet gebruiken (knipoog), maar die stond ook op lijstje dus..
EN dan is het nog hopen dat mijn mannetje ook zijn gading vind in mijn opsomming van die speciale benamingen.. Stress! Stress! Ik heb maar 5 jaar meer.. ;))

Gepost door: Little Witch | 24-11-04

*-*-*-* L-witch jij weet natuurlijk de mannelijke naam maar hij is me ook erg dierbaar want toen mijn relatie op springen stond zo'n 3-4 jaar terug ben ik ooit begonnen aan een boek over onze liefde en ben toch een 15 tal hoofdstukken ver geraakt en de mannelijke hoofdrol (mijn schat dus) had ik de naam ***** gegeven ....
veel liefs en geluk met je lijstje!!

Gepost door: Godess A | 25-11-04

De commentaren zijn gesloten.