18-11-04

In de Flair van deze week staat een reportage van gebundelde

In de Flair van deze week staat een reportage van gebundelde getuigenissen over hoe moeilijk het blijkt te zijn voor vele mensen om échte vrienden te vinden, te koesteren en te houden. Ik heb het geluk gehad om mijn puberteit te beleven in het gezelschap van een beste vriendin en nadat die vriendschap doodgebloed was (met heel wat teleurstellingen ertussen verweven) heb ik nog een paar vriendinnen mogen hebben en heel wat kennissen, vooral in het uitgaansleven, maar nooit meer die hechte, vertrouwde band. Je kunt gerust zeggen dat één depressie minstens één vriend kost en ik heb er meerdere gehad vaarwel lieve vrienden ….

 

Over het algemeen kan ik het goed stellen zonder die vrienden, omdat ik natuurlijk heel close ben met mijn man, het geluk hebt op dezelfde golflengte te zitten als mijn moeder en niet te vergeten de immense affectie die ik koester voor mijn hond. Nou ja, als Koen Wouters, toch iemand met een uitgebreid sociaal netwerk, zijn – overleden – hond Netse nog steeds als zijn beste vriend kan bestempelen, waarom dan ik niet?

 

Maar ik mis ze wel, soms voor de stomste dingen. Zo koop je hebbedingetjes om je huis op te leuken en zie je een yummie dessert om je feesttafel op te waarderen, maar wie nodig je dan uit om samen gezellig mee te keuvelen? Of dan kijk je bijvoorbeeld naar de finale van Idool of zelfs het onnozele Song Festival en dan denk ik bij mezelf: zou dit nu niet veel leuker zijn met een lekker wijntje, wat hapjes en een paar leuke vrienden?

Het delen van goed/slecht nieuws wordt wat opgevangen door de virtuele vrienden (?), jullie dus: mijn medebloggers.

Maar waar zijn die lieverds van vlees en bloed waar je je armen om kan slaan in times of need or exitement?

En waarom wordt het zo moeilijk om mensen te vinden waarmee het écht klikt? Mensen waarmee je kunt praten over zowel mode, sex en masturbatie, televisie, literatuur en politiek, baby’s, muziek en al je kleine zorgen.

Zijn wij zo veeleisend geworden? Hebben we er 6 voor nodig zoals in “Friends”, ééntje voor de grappen, ééntje als organisator, …  

 

“All you need is love”: ja. Misschien. Maar ook: “With a little help from my friends”.


16:26 Gepost door Goddess | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

with a little help form my f(r)iends idd...vrienden komen en vriednen gaan, maar die ene echte vriendschap die zal altijd blijven bestaan...en dat is er dus welgeteld ene, de rest verwaterd, verdund, verloopt met de tijd, worden geboren en gaan weer weg, echte vrienden heb ik altijd op een hand kunnen tellen...
de virtuele...tjah voor 'tgemak noem ik dat vriednen, maar slechts iemand die ik ken in het echte leven en waarmee ik in het echte leven goed overeenkom is slecht een title vriend waard...medebloggertjes (with all do respect) are just fun, passerend amusement voor zolang het duurt en voor de rest, we'll see...
niet dat ik gene sympathie heb ovor bepaalde virtuele persoonlijkheden, zeker wel!!! maar ik noem een naam op mijn pc-scherm geen "vriend"...daarvoor hecht ik teveel waarde aan echte vriendschap.
maar goed ja, je zegt het, virtueel is 'tmakkelijker omdat ge veel minder dimensies hebt van een persoon hé..in 'techt heb je diret the full monty met alle puisten en bochels en rare keelgeluidjes en lichaamsgeurtjes erbij;-)
what are we afraid of? I sometimes ask myself...
of zoals gezegd veeleisend...I think we'd better frist have a close look at ourselves!
dikke knuff
cms

Gepost door: cms | 18-11-04

Ik mis het soms ook... zelf behoor ik ook tot de categorie van weinig vrienden te hebben, ik heb
er welgeteld ééntje waar ik lief en leed mee deel, maar soms heb ik wel
eens heimwee naar vrienden van vroeger, vrienden waarmee het contact
verwaterd is en vrienden die ik verloren heb door misverstanden
en onbegrip. (welgeteld ééntje)

But life goes on...

Gepost door: Lonely Angel | 18-11-04

.... echte vrienden, blijven vrienden

Gepost door: .... | 18-11-04

vrienden.. ja,zou fijn zijn om er een paar te hebben, maar als je dan drie keer een afspraakje afbeld omdat het je niet lukt door kleine en grote angstjes houden ze het ook voor bekeken en nodigen ze de volgende keer wel iemand anders uit, en ja ik kan ze geen ongelijk geven.Ben al bijna 11 jaar vriendloos buiten de laatste twee jaar mijn ventje natuurlijk. Je raakt eraan gewend. Het was soms heel stil in huize zuchtje soms angstaanjagend stil, in boeken kon ik me dan verstoppen maar die luisteren niet als het eens een keer nodig is. Echte vrienden ik denk dat het mooi is om te hebben.
liefs en knufje (virtueel maar toch gemeend)

Gepost door: zuchtje | 18-11-04

I know the feeling Ik heb ondertussen een paar vriendinnen die ik voor 90% kan vertrouwen. Vreemd dat je erover begint, want één van die vriendinnen was wat gaan zeggen achter mijn rug, en ik had haar een kalm, rustig e-mailtje gestuurd om te vragen waarom ze dat had gedaan en dat ik me daarbij heel slecht voelde. Geen woede-uitbarsting, geen ter dood veroordeling, gewoon heel volwassen. Resultaat: ik hoor niks meer van haar, geen sms, geen telefoon, geen mail.

Wij hebben een "vrienden" (lees: kennissengroep) van +/- 12 mensen, maar heel hecht zou ik dat niet noemen. "Friends" is een illusie. Maar als je dat al beseft, dan ben je op de goede weg!

Knuffel,
C-line

Gepost door: C-line | 19-11-04

Vrienden Vrienden zijn zeker niet voor het grijpen.
Wat ik geleerd heb is dat je vrienden ruimte moet geven. Zo heb ik een paar vriendinnen en ook al horen we elkaar niet vaak, ik weet dat als ik ze echt nodig heb ze me met raad en daad zullen bijstaan.
We hebben eigenlijk wel geluk, wij hebben één keigoed bevriend koppel, eigenlijk moet je bij je vrienden gewoon jezelf kunnen zijn, niet hoeven schoonmaken omdat je weet dat ze komen, zo van die kleine dingen maken vrienden.
Je komt ze meestal ook tegen wanneer je het minst verwacht.
Dus niet getreurd godess ... misschien kom je ze nog wel tegen ...
en eens jullie ukje er is , legt dat ook wel wat sociale contacten (heb ik me laten weten)
Maar zo ik hoor is ook je echtgenoot je beste vriend, en volgens mij is dat nog steeds het belangrijkste ... zo heb ik mijn beste maatje ook steeds 's nachts naast me in bed.
x

Gepost door: Torill | 19-11-04

... Maar een echte vriend, zo eentje door dik en dun, die alles van je neemt, die luistert, die zwijgt (ook soms gewenst), die met je lacht, ... zo vind je der geen tien maar heb je der toch ook maar eentje of zo van doen. Maar is waar is soms heel erg jammer mensen/vrienden uit het oog te verliezen. En echte vrienden in de virtuele wereld zijn net zo zeldzaam als echte vrienden in real life.
Straks krijg je het druk met de baby hoor !
Een super tof week-end !

Gepost door: Helena | 19-11-04

Energie en tijd dat kost het maar het is de moeite waard. Ik kan het je alleen maar aanbevelen.

Gepost door: koninkske | 20-11-04

friends ik ben echt enorm blij met mijn 1ne echte hartsvriendinnetje... deze week na lange tijd nog eens afgesproken en dat doet zo deugd iemand waar ge echt alles aan kwijt kunt en die hoe bizar het onderwerp ook is oprecht zegt "daar heb ik ook al bij stilgestaan"! LOVE HER!
xxxxx
naar idool kijken wil ik ook altijd wel samen met je komen doen hoor zekr als je voor hapjes zorgt :-)

Gepost door: g*lover | 20-11-04

De commentaren zijn gesloten.