31-10-04

A week in one lifetime

Hoe kan ik dit schaamteloos verwaarlozen van blogland in koesterende woorden gieten?  Tijd is een vloeibaar concept en sijpelt genadeloos door mijn vingers en ziel. Ik heb geen excuus behalve dat de wens naar contact groot is, maar het lichaam zwak en misschien gemakzuchtig en de pc onnavolgbaar gemeen en tartend. Maar jullie zijn in mijn gedachten.

 

Twinkeltje laat mij weten dat ik een geslaagde blik in haar boeiende ziel heb geworpen waarvoor ik uiteraard beloond word. Uiteraard. ;-)

Heb ik daarvoor haar teksten en gedichten minutieus onderworpen aan een scherpe analyse? Niet in het minst, ik heb dit deze fijne jonge vrouw beschreven zoals ik haar aangevoeld heb en eens te meer blijkt het hart meer te weten dan de geest. En Twinkeltje: het was mij een genoegen! Ik weet zeker dat de “competitie” behoorlijk weerwerk geboden heeft en vast op een meer virtuoze manier.

 

Deze week bracht de kleur rood, verveling, angsten, verwondering, bezorgdheid en liefde.

 

Rode donderdag. Van onze bloeddoorlopen ogen van het veel te vroege uur ’s morgens gevolgd door wachten en nog meer wachten tot de eigenlijke knieoperatie van mijn man, gevolgd door nog meer wachten, het transporteren van mijn man, lijkbleek en overvloedig zwetend naar de auto en huis, het overgeven van de tomatensoep ’s avonds laat na de blijkbaar overwerkte narcose en het terugspurten naar de spoeddienst omdat de wondjes begonnen bloed te spuiten. En neem dat laatste maar heel letterlijk.

Een heerlijk dagje was dat.

 

Saaie vrijdag, dankbaar aanvaard na rode donderdag. Alweer geen euromiljonair geworden. Wel betoverd door de etherische schoonheid en mysterieuze ogen van Audrey Tatou in “Le fabuleux destin de Amélie Poulain”. Sommige mensen lijken echt niet van deze wereld.

 

Wisselvallige zaterdag. De weide was de scène voor een debuterend Halloween initiatief van de buurtbewoners met onder andere een vuurspektakel met gonzende onderbuik muziek op trommels en vermoedelijk een didgeroo. Gemaskerde vreemdelingen voerden een bezwerende dans uit met spinnen op een stok (geef mij maar een barbapapa) en vooral veel vuur in een voor de rest stikdonkere nacht. Zeer demonisch en eng genoeg om sfeervol te zijn.

Daarna werd er gepintelierd maar niet door ons.

 

Zondag bleek dan eerder productief te zijn in die zin dat het allernoodzakelijkste een poetsbeurt onderging én dat ik de moed en energie vond om in een buurtrestaurant iets te gaan eten. Chinees. Zowel het restaurant als het eten bleek nogal bedroevend en armoedig te zijn.

Hadden de tikfouten in het menu ons moeten waarschuwen? Of het feit dat, ons inclusief, slechts drie tafels bezet waren? Of het povere verfwerk in het interieur?

Mmm, voor 39 euro voor twee mensen kan je niet teveel klagen lijkt me en het was lekker rustig want eten in een rumoerige plaats met storende sigarettenrook en andere conversaties die de maaltijd binnendruppelen en eindeloos wachten op je gerechten is ook niet ideaal.

 

Nog een fijne zondagavond blogvrienden en hopelijk tot binnenkort. Trick or treat!

 

 


17:24 Gepost door Goddess | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

proficiat! met je prijs van Twinkie!
ben benieuwd wat ze voor je in petto heeft als prijs! ;-)
en ja, ik heb deze week ook allerlei gemoedsteostanden en andere toestanden doorlopen...zwart en grijs en weemoedigheid staken met kp en schouders boevn het lichtroze uit! maar goed, ;-)
I'm still here and kicking ass! let the pumpkins come!
cms :p:p:p

Gepost door: cms | 31-10-04

trick or treat!!! ik kom alvast enkele snoepjes naar je gooien, omdat je het zo speels vroeg :-)
hier hebben we weinig van halloween gemerkt eigenlijk en als ik jouw verhalen lees, vind ik dat wel jammer... volgend jaar beter

Gepost door: g*lover | 01-11-04

Moodswings ligt het aan eht weer? Hoewel Halloween een oranjekleurige gloed over de dagen werpt, dringt bij mij vooal de somberheid door van november. it's that time of the year. Herinenringen aan vorig jaar, sijpelen ongewenst nar boven, toen, doodongelukkig..Nu deels gelukkig, maar met ergerlijke donderwolken aan de hemel.

Gepost door: Little Witch | 02-11-04

le fabuleux destin goh ja godess
amélie , wat een prachtfilm
zopas is nu een nieuwe film
met haar in de bioscoop verschenen
herfstgroetjes
vhi

Gepost door: vhi | 02-11-04

zondag? tis wel al dinsdag i, en morgen woensdag :p En voor mij graag een napoleonsnoepje.

Gepost door: Hannibal Gent | 02-11-04

* je had me het weekje wel, hopelijk is ondertussen je man zijn knie terug wat in orde.
En voor de rest, al pintelierde je niet mee al was het eten niet denderend, je deed het toch maar he! Nog een heel fijne week!
leifs

Gepost door: zuchtje | 03-11-04

. liefs is beter ;-)

Gepost door: zuchtje | 03-11-04

Hey godess,
Heel leuke blog. En voor mij heel erg herkenbaar. Misschien heeft dat iets te maken met het feit dat we even oud zijn, en dat onze 'leefwereld' zowat op hetzelfde niveau zit ofzo, ik weet het niet. Bepaalde stukken hadden in elk geval net zo goed door mij kunnen geschreven zijn. Maar dan minder goed natuurlijk. ;-)

Gepost door: Me | 05-11-04

De commentaren zijn gesloten.