15-10-04

De gynaecoloog wilde eerst wat rustig praten voor het eigenl

De gynaecoloog wilde eerst wat rustig praten voor het eigenlijke onderzoek. De zenuwen borrelden pijnlijk door mijn darmen en ik heb hem snel en overtuigend op andere gedachten gebracht. Show me a heartbeat and hurry!

Aanvankelijk stond de monitor naar hem toegedraaid en hij zweeg, naar mijn gevoel onheilspellend. Dat waren pijnlijke uren, minuten, waarschijnlijk seconden, voor hij glimlachte, het apparaat omdraaide en zei: hier is je baby en hier zie je het hartje kloppen! Ook fragiele hersens en een maagje werden aan het publiek voorgesteld.

 

Een kleine baby buitelde als een dolfijn in een zwembad. Met een baarmoeder als afgegrensd gebied, kan je moeilijk naar de wijde natuur refereren natuurlijk. Ik stond vooral versteld van die kleine voetjes. Miniatuurteentjes wapperden vrolijk terwijl de kleine mens zijn baantjes trok. 52 mm Vleesgeworden verwondering.

 

In ademloze bewondering stond ik dan weer voor de reportage “het wonder van het leven” in Overleven op Canvas. Pure SF bijna, klasse en state of the art fotografie. Indrukwekkend!

 

Mijn te lange, vermoeide haren stuurden al een tijdje steeds wanhopigere SOS signalen uit die ik niet langer kon negeren.

De tandarts, de gynaecoloog, de psychiater en de kapper. Deze vier professionelen jagen me in gelijke mate de stuipen op het lijf.

Met beven ontvang ik dan ook de huiskapster. Ik vroeg haar, aan de hand van foto’s, de voorste lokken lang te laten en het haar achteraan kort te snijden. Een beetje ondeugende, asymmetrische bob als het ware. Wat ik kreeg waren lange achterste partijen en een korte pony. Go figure.

Het lijkt bijna een ongeschonden wet dat de kapster iets uit zijn/haar schaar en vingers tovert waar je niet het minste controle over hebt én waarvoor je vooral dankbaar en blij moet zijn. Voorzichtige kritiek wordt niet verwelkomd of in het minst geapprecieerd.

Deze sadomasochistische dans tussen ons is al jaren aan de gang. Telkens neem ik me voor eens naar een echte topkapper te gaan (geen referentie trouwens voor een kapsel waar je glimlachend mee buiten stapt), kwestie van nieuw inzicht en hippe ideeën maar mijn agorafobie verleidt me telkens weer te kiezen voor de zogenaamd veilige methode van de huiskapster.

Die zeker niet slecht is met de schaar, maar verre van veilig.

 


17:06 Gepost door Goddess | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

. goe!

Gepost door: dirk | 15-10-04

Ben blij voor je!!

Gepost door: Free my Soul | 15-10-04

waauw zoals jij het beschrijft is het ook voor ons wonderlijk

Gepost door: Manlome | 15-10-04

... zoals ik al zei ik ben kippevelblij voor jullie.
En dat haar groeit ook wel,alhoewel soms is het even wennen en laat je de pony nog korter kappen . Vind ik wel mooi zo'n ultra kort pony'ke!
goh en voor de rest nog een heel fijn weekend !
liefs

Gepost door: zuchtje | 16-10-04

aaah leuk! hopelijk mogen we de hele komende 9 maanden (nu al verkort) mee genieten van je belevenissen...
en ja kappers het is een raar ras, bij mijn wilde krullen kan je gelukkig niet zo veel verkeerd doen

Gepost door: g*lover | 16-10-04

before sunset! waw! dat moet idd heerlijk moment geweest zijn , ik heb het niet over je kapbeurt, maar je eerste beeld vn je babietje!
ja idd die film "beofre sunrise" vond ik eigenlijk ook wel ferm te doen!
veel veel succes nog met je zwangerschap!
hug
cms

Gepost door: cms | 16-10-04

Blij te horen dat alles goed gaat met jullie baby ...

btw wat die kappers betreft? Zelfs die professionele doen altijd hun zin ... ik krijg er ook gewoon de lubbekes van ...

Genieten van die baby hé
x

Gepost door: Torill | 17-10-04

De commentaren zijn gesloten.