29-09-04

Ik hartje lezen

Mijn man is een verfrissende mix van de “nieuwe man” en de oude macho die graag lekker veel voetbal kijkt op de tv met de zetel chirurgisch aan zich vastgehecht. Mijn man praat over zijn gevoelens. Voor mij. Over hoe graag hij me ziet. Hoe mooi en sexy ik ben. Dat ik de vrouw van zijn leven ben. Andere gevoelens worden netjes opgeborgen in het geheimzinnige hoekje “Kom binnen op eigen risico. Hier fluistert men en behoudt men vooral het recht zich in stilzwijgen te hullen”. Mijn man gaat werken in een knaloranje arbeidersbroek en doet werk waarbij zowel zijn handen, creativiteit als logisch denken in meer of mindere mate gebruikt worden. Na dat werk doet hij boodschappen en kookt hij snel een hapje. Hij zet de vuilnisbakken buiten.

Wat doe ik dan vraag je je af? Wel ik ben mooi en sexy voor mijn man. Niet!

Wat mijn man echter niet doet is lezen. Geen boek kan hem verleiden. Hoezeer ik ook hem het pure genot van een lekker boek probeer bij te brengen.

Kort geleden, had ik een erotisch boek uit de Black Lace reeks opgevist vooral omdat al mijn bibliotheekboeken uitgelezen en netjes op tijd binnengebracht waren. Ik lees vaak in de uurtjes tussen middernacht en twee uur. Toch is hij nieuwsgierig naar het wereldje waarin me dan terugtrek terwijl ik lees. Zijn favoriete vraag uit het eerste hoofdstuk van een nieuw exemplaar:

“Is het een goed boek?”

Dan leg ik hem uit dat er wat mij betreft twee soorten goede boeken zijn: het soort dat niet schitterend geschreven is maar doeltreffend omdat het een goed, spannend verhaal vertelt of omdat je je goed kan identificeren met de personages en hun lotgevallen of het soort dat geschreven is op een wijze die je doet watertanden van subtiel leesgenot. De literaire variant die misschien niet altijd een complex verhaal vertelt, maar die toch boeit door de pure schoonheid ervan. Afhankelijk van welk soort boek ik lees, antwoord ik het volgende:

“Misschien, ik ben er nog niet uit.” in het eerste geval en een heftig knikken in het tweede geval.

 

En dàn is er nog de erotische roman. Toen ik nog heel kleintjes was en al behoorlijk volwassen boeken las, had ik zo mijn favoriete pagina’s in voor de rest heel “respectabele” boeken die heel erg beduimeld waren door het telkens opnieuw lezen van die alinea, die dan onveranderd een seksscène beschreef in meer detail dan mijn kinderbrein zich kon voorstellen. Wat was ik nieuwsgierig en vast wel een beetje opgewonden.

 

Mijn man : “Raak je dan ook echt opgewonden van in een dergelijk soort boek te lezen?”, terwijl zijn ogen verwonderd vlinderen over de pagina waar ik mee bezig ben.

(deze Black Lace verhalen zijn speciaal voor vrouwen geschreven en rijgen zoveel mogelijk expliciet erotische scenes aan elkaar in een verhaal die natuurlijk ondergeschikt is aan de … actie)

“Ja, natuurlijk! Wat had je dan gedacht?”

“Hoezo?”

“Nou, als ik een ander boek lees dan leef ik toch ook mee met de personages en het verhaal?”

Hij knikt.

“Hoe vaak heb je me niet horen schaterlachen in het midden van de nacht met een of ander treffend voorval in een boek? Of hoe vaak heb je me al niet zien huilen?.

Hij knikt, in verwondering om een wereld die hij niet kent.

“En als het een ontzettend schoon boek is, huil ik dan niet stilletjes als het tijd is om afscheid te nemen van personages omdat ik spijt heb de rest van hun leven niet meer te mogen meemaken?”

Hij haalt zijn schouders op en zegt:

“Maar van déze verhalen word je dus nat … ?, terwijl zijn hand over mijn naakte dij zachtjes naar boven toe beweegt …

 

En zo leert mijn man de geneugten van het lezen kennen.16:05 Gepost door Goddess | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

Proficiat... Een beetje laat maar dat kwam omdat ik al een tijdje hier
niet meer geweest was, geniet maar van je zwangerschap
want voor je het weet hou je dat klein wezentje in jouw armen
en ja, de eerste 12 weken zijn meestal de langste...daarna
gaat het supersnel gaan. :) :) :)

Ben zelf al 3 x mama dus ik kan het weten. ;-)

Veel liefs,
Lonely Angel

Gepost door: Lonely Angel | 29-09-04

hmm dus ja had je sexy uniform al uit?
ik wil graag terugbladeren naar het moment waar je het nog aan had! ;-)
cms

Gepost door: cms | 29-09-04

:-) goede titels zijn steeds welkom, mijn schatteke moet ook dringend de geneugtes van "het lezen" (als je het zo wil noemen :-) ) leren kennen hihi

Gepost door: g*lover | 29-09-04

en jij... genoot twee keer!
liefs

Gepost door: zuchtje | 30-09-04

Zo! Ne vent, kort door den bocht =o)

Gepost door: Coltrui | 30-09-04

boek mm, ben ook zo geen lezer. Alweer enkele maanden bezig met een Aspe boek, dat je normaal op een dag uitleest...

En net zoals Aspe, is er geen film van van jouw boek?

Gepost door: Hannibal Gent | 30-09-04

Verhaaltjes Als ik een erotisch verhaaltje wil, surf ik wel eens naar een leuke site op internet... ( maar dan wil ik wel dat schatje in de buurt is )

Gepost door: Leentje | 01-10-04

* En dat heet dan 'dubbele verleiding' ;)

Gepost door: Free my Soul | 02-10-04

Ooooh, het is toch zo mooi als twee mensen van elkaar houden! Ik ben het verloren, en nu pas besef ik wat ik mis! Ooooh, kben weer totaal van slag dat het toch bestaat... ;o)

Gepost door: steffie | 02-10-04

Welle.... Je schrijft niet slecht, een aantal toch min of meer grovere taalfoutjes daar gelaten.

Gepost door: Yuc | 03-10-04

jukkes he, yuk, die onnozele kommentaar van jou interesseert me even veel als een zak rijst die omvalt in china

Gepost door: ward | 03-10-04

De commentaren zijn gesloten.