22-09-04

Love, bunny me

Bij Tom & Co, de dierenspeciaalzaak heb ik mijn hart verloren aan een licht sepiakleurig hangoor dwergkonijntje. Ik durf zelfs te melden dat de liefde wederzijds was. Terwijl zijn/haar albino compagnon zich aan het volproppen was met nootjes allerhande, kwam de snoezige hartendief naar mij toe gehuppeld om te luisteren. Ja: luisteren, wat ik van mijn hond of man nog niet zo snel gedaan krijg. Zeker niet met een dergelijke devote aandacht. Zijn hangoor werd aangetrokken door mijn stem als een antenne, eerst hing dat ding in horizontale stand staan, dan recht omhoog is saluuthouding, daarna werd het nog een kwartslag gedraaid en in die houding tegen de kooi gevleid. Ja, allemaal om te luistern naar mijn verliefd gewauwel.

 

Zucht.

 

Is dit een vorm van escapisme? Zou ik niet beter zwijmelen bij babykruippakjes en dergelijke? Deze baby, als alles naar wens verloopt, is natuurlijk méér dan welkom.

Maar het hart wil wat het hart wil.

En nú wil mijn hart een licht sepiakleurig hangoor dwergkonijntje.

 

Wat heerlijk om zo geoorloofd lui te mogen zijn! Normaal loop ik al niet over van energie, maar nu voel ik me zo dankbaar dat ik lekker mag zetelhangen onder de mom van “mijn lichaam heeft nu heel veel rust nodig omdat er inwendig ontzettend veel werk verzet wordt” en wie zal het tegenspreken? En het seizoen van de streelzachte fleecedekentjes staat weer voor de deur. Binnenkort kan ik me weer koesteren in het sneukelen van mijn geliefde zoetzure combinatie van figuurtjes van mekchocolade met lekkere mandarijntjes terwijl een spannend boek mijn onverdeelde aandacht genadeloos naar zich toe zuigt.

Dat is dan genieten.

 

 

 


17:50 Gepost door Goddess | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

Commentaren

doet me denken aan mijn konijntje-zaliger... Een sneeuwwit langorig diertje met een knoezelig staartje. Eigenlijk bedoeld als zondags middagmaal, maar ze hadden mij over het hoofd gezien! Misschien een pluchen look-a-like kopen om te knuffelen onder dat fleecedeken (heb zelf ook aantal exemplaren liggen, heerlijk warm!)

Gepost door: Manlome | 22-09-04

Fluffy mijn allerschattigste pluizige pikzwarte langoorkonijntje, met je oortjes zo vertederend hangend langs je kopje..met je bruine driehoekje midden op je voorhoofdje en je grijze felle stampertjes. Ik hield zoveel van je, maar je was eenzaam, huppelde niet graag aan je bandje met me, weigerde zindelijk te worden en toen ontmoette je snowwhite en hokte je nog lang en gelukkig samen..

Heb je toevallig niet een beeldje dat gelijkt op dat speciale diertje waar je verliefd op werd, godin A?

Mmhh plaidjes, don't we just love 'em! (jawel : ik moet er zelfs & in de zomer!)

Gepost door: Little Witch | 22-09-04

Genieten... Niks is zaliger...gewoon doen waar je zin in hebt...meer is er niet nodig... Geniet maar meid

Gepost door: Myst | 22-09-04

... NJAMMIE...chocola... :-)... en lekker lui zijn.

Gepost door: Helena | 22-09-04

niks is zaliger.. dan languit chocolade smikkelen met een plaidje over je heen een langoorkonijntje op je schoot en dan kunnen zeggen zonder schuldgevoel ''het mag! want ik ben zwanger''
liefs

Gepost door: zuchtje | 23-09-04

Hmm Ja , ... die avonden met kaarsje en gedimt ligt een goed boek en fleece dekentje genietend van de warmte van de chauffage ...
wat een zalige tijd.

Gepost door: Torill | 23-09-04

passie je hebt een gedeelde passie met me!wijlen mijn zwart dwergkonijntje Noussy, was ook mijn luisteren oor, hij was wel zindelijk, itt tegenstelling tot die van Little Witch (maa ja opvoeden, je kunt het of je kunt het niet!;-) ) mijn steun en toeverlaat toen ik klein was mijn beste kameraadje in die tijd! ;-)
ik ben dol op konijntjes...
cms

Gepost door: cms | 23-09-04

bunnylove Waarschuwing! De firma Monty python wijst er op dat fluffy het dwergkonijn aka Satan The Killerbunny tegenwoordig verkocht wordt in dierenwinkels door idiote dierenwinkelverkopers ZONDER de verpakking en de handleiding waarin duidelijk vermeld staat dat dit konijn na een aantal jaren zeer moorddadig wordt. Voor beter inlichtingen gelieve "Quest for the Holy Grale (of zoiet)" te bekijken. Dit dier beschikt over extreme intelligentie.

Gepost door: koninkske | 24-09-04

dekentje zalig met een warm dekentje
in je zetel
en liefst nog
in de armen van een zoetlieve partner
heeeerlijk
herstgroetjes
vhi

Gepost door: vhi | 24-09-04

* enjoy!!!! Let it be the time of your life!!!
kijk eens bij www.babybabbel.nl .. hebben ze leuke 9 maanden aftelbanners ...

Gepost door: Free | 24-09-04

waarom niet alle twee?! ben er zeker van dat je lieve konijntje het later goed zal kunnen vinden met het toekomstige kindje

Gepost door: g*lover | 25-09-04

ik ook ben nooit echt verliefd geworden op een diertje dat ik zag, maar vandaag zag ik een toch wel heel fijne papegaai op de markt!
en natuurlijk is er ook nog de hond van op de parking van de supermarkt...

Gepost door: kikkertje | 25-09-04

De commentaren zijn gesloten.