29-08-04

Faerie of understanding

In deze wereld worden hele groepen mensen verbonden door een ragfijn, betoverend net van geloof in magie. Hoe cynischer de wereld hoe meer sommige zielen pootjebaden of zwemmen in mysterieuze wateren.

 

Heb je er enig idee hoeveel mensen “faeries” of elfjes niet alleen als charmante wezentjes met puntoortjes en vleugels zien die sprookjes of de Lotr-films bevolken, maar als levende wezens zo reëel als jij en ik? En dat ze niet alleen hierin geloven, zoals een goede katholiek in god, maar er ook van overtuigd zijn deze wezens gezien te hebben met hun eigen ogen, en zelfs met ze geconverseerd te hebben?

Ze bestaan. De believers, over elfjes spreek ik me niet uit.

Ik heb er nog nooit eentje van onder een paddestoel zien kruipen of zien spelen in het water, of zijn deze laatste nimfen, en wat is het verschil?

 

Ik heb ooit nog overwogen een guitig Tinkerbell figuurtje te laten tatoeëren op mijn onderrug, ook al vanuit het standpunt dat het belangrijk is om altijd een stukje naïviteit, speelsheid en geloof in magie en wonderen te bewaren, waarheen je levenspad je ook mag leiden. Ik heb er uiteindelijk vanaf gezien en de maagdelijke blankheid van mijn onderrug gekoesterd.

 

Op een slechte dag sta ik bekend als een negativist (al geef ik de voorkeur aan de term “realist”), al was het maar omdat ik me al eens durf schuilen achter statistische gegevens waarin de ongewenste uitkomst vaak de gewenste overtroefd. Maar bitterheid zul je in mijn bloed niet proeven. In mijn huis zijn haast ongemerkt, door de jaren heen, allerlei engeltjes en vleugels binnengedrongen en hebben zich hier en daar aan muren of ramen gevleid.

 

Een jaar of zo geleden kreeg ik een spirituele dame op bezoek, van het aardse, nuchtere type en haar eerste reactie was “menslief, wat ben jij omringd door engelen, ze werken via jou!”.

Ik vroeg schouderophalend “hoezo?” en ze lachte “dat is toch overduidelijk! Ben jij op zoek gegaan naar die engelreferenties in huis of kwamen ze tot jou?”.

Inderdaad, ze hebben mij gezocht.

 

Geloof ik in engelen en hun steun en hun magie? Geen idee, ik vermoed niet echt. Maar wat zou ik er graag in geloven! Zoals de X-files (allerlaatste aflevering deze avond) ons al leerden: “I want to believe”, “The truth is out there” en ook wel “Trust noone”, maar dat zal dan weer negativistisch zijn. Ik hou van de manier waarop de Ieren het verwoorden: "Love many, trust few and always paddle your own canoe"

 

Ik geloof wel in mensen die als engelen optreden. Mijn moeder heeft er nog maar net eentje ontmoet. Wat ze dan ook verdient.

 

Draken, engelen,  ogre’s, nimfen, … je vindt hun eigenschappen allemaal terug in mensen. Al het goed en slechte wat de sprookjeswereld bevolkt vindt vast zijn oorsprong in de menselijke diversiteit. En zijn we niet allemaal een beetje “aliëns” op deze planeet?18:00 Gepost door Goddess | Permalink | Commentaren (14) |  Facebook |

Commentaren

heavenly creatures en dan hebbben we het nog niet gehad over de "uien" :p :-)
nee, zefl ben ik mezefl soms aan eht verlijken als een eenzame ridder op een queeste, die zware tochten onderneemt doorheen mysterieuze zwarte wouden verraderlijke bergen vol rvijnen en onoverkomelkijke obstakels, de demonen die zich verborgne houden in de schaduwen en het duister van grimmige spelonken...maar eveng eod passen daar ook "goede" magische figuren in als feeën, heksen, trollen, tovenaars, elfjes en kaboutertjes...
een heel klein beetje magie, ja daar hopen we soms op hé...als we kijken naar de maan en sterren en het oneindige heela dat we niet kunnen vatten...
het stof van sterren zou ons toch iets moeten brengen wat het aardse niet kan?
greetz
CMS

Gepost door: cms | 29-08-04

. Heel soms, heel stiekem wanneer niemand het ziet, kijk ik voor het slapengaan onder ons bed, in de hoop er een wakende engel te vinden, doch hou ik steeds mijn hart vast mocht ik een creatuur uit de hel recht in de ogen kijken. Meestal ligt er echter niets, jammer en gelukkig...

Gepost door: Coltrui | 30-08-04

realist totterdood :) Ken da gevoel. Ne mens wordt al rap bestempeld als zijnde pessimist omdat je niet positief reageert. Terwijl je uiteindelijk gewoon relativeert.

Geloof is opium voor het volk : zo ook voor die believers. Ik zie dat als een vlucht naar een fantasie om toch maar die dingen te verklaren waar we machteloos tegenover staan.

Vind ik die elfjes fantasiëen overbodig, nutteloos? NEE zeker niet. Het is juist fantasie dat leidt tot creativiteit tot een oplossing waar niemand aan denkt. En... zo af en toe moet een mens al eens kunnen dromen.

Of neem nu verliefdheid das ook een fantasie want dan veridealiseer je je nieuwe partner. Maar die is nodig vind ik om eerst die band te scheppen die je de scherpe kantjes doet verdragen. Zoiets... Ik ben God nie eh :o) of een elfje :p

Gepost door: koninkske | 30-08-04

angels mooi geschreven meid... zouden we niet graag allemaal in iets geloven dat onze wensen waar kan maken, maar vaak zijn we daar inderdaad te realistisch voor geworden. De wetenschap neemt het mysterieuze weg uit het leven. Alsk nog maar durf zeggen "oh de poes is triest" is dat direct "ma aree sech poezen voelen niks"... laat staan dat ik over engeltjes zou beginnen :-)
xxx

Gepost door: g*lover | 30-08-04

opmerking voor Koninkske jij zegt: Geloof is opium voor het volk

Karl Marx heeft het toch wel anders gezegd. Niet vóór het volk, maar ván het volk! Toch wel redelijk verschil... Voor het volk zou willen betekenen dat de rijkere klasse godsdienst gecreëerd heeft om het volk zoet te houden. Van het volk, impliceert dat het volk zélf de godsdienst gecreëerd heeft, en dat is wat Marx bedoelde..

Gepost door: Manlome | 30-08-04

Sprookjes Sprookjes zijn eigenlijk bedoeld als weerspiegeling van de realiteit. Met een goede en een slechte kant en natuurlijk: een moraal.

Groetjes C-line

Gepost door: C-line | 30-08-04

kabouterboom Kan misschien stom klinken maar wij (ik en mijn dochters) hebben hier in ons stadje één boom de kabouterboom gedoopt. We gingen er vaak heen en de grillige vorm van de enorme stam waar soms kleine watertjes in stonden waren de sauna en dergelijke van de kleine wezentjes. De vele knoesten en gaten waren individuele deurtjes naar hun ondergrondse stulp enz enz. Regelmatig als we er voorbij komen zoeken we kleine takjes om hun haardvuur aan te maken, verzamelen we kleine boeketjes om hun huisje op te fleuren en leggen dat daar dan voor hun deurtjes.
Zijn we nu zot of wat ik weet het niet, het enige dat ik wel weet is dat wij ons altijd ontzettend ammuseren op die uitstapjes, dat onze fantasiën ons een heel fijn gevoel geven die momenten. Niet zo lang geleden zijn we er weer naartoe geweest ,we hadden een briefje voor ons ventje gelegd dat we even naar de kabouterboom waren ,gaan cheken of alles nog in orde was.En dat was zo we hebben ze terug van hout voorzien en er een boeketje gelegd voor de vrouwkes,wij tevreden omdat het fijn was, ventje tevreden dat hij even alleen was, en misschien wel een heel familie die wacht op ons volgende bezoekje.......wie weet......
We doen er geen mens kwaad mee in ieder geval ;-)

Gepost door: zuchtje | 30-08-04

Muggezifterke :) @Manlome : sjah tis misschien verkeerd geschreven maar het blijft er op neerkomen dat veel mensen het geloof gebruiken om een doel aan hun leven te geven (wat ik op zich een goed iets vind zolang je er jezelf of anderen geen kwaad mee doet)

Gepost door: koninkske | 31-08-04

sprookjes ik heb pakken boeken stukgelezen over mythes sprookjes en legendes.
In mijn jeugd woonde ik aan een park. Ik was 14 toen ik "In de ban van de ring gelezen" heb. Aan 1 stuk in een verlengd weekend.... :) De maandag moest ik om brood door dat park. Ik heb toen gelopen om er maar zo vlug mogelijk door te zijn :o).

Er bestaat een boek met ganse uitleg over hoe bvb trollen leven en hoe kabouters leven(ken de schrijver niet meer// kgeloof dat die voor elfen en heksen ook bestaan) Man, heb ik dat allemaal proberen te onderzoeken zeg. Zo gereed zitten op e plekske in het park en uren stillekes wachten tot as ze der uit zouden komen. :o)

Ik hou heel veel van fantasie. Het vermakkelijkt mijn werk en maakt dat ik oplossingen zie waar anderen niet langer kijken dan hun neus.

Gepost door: koninkske | 31-08-04

Rien Poortvliet... bedoel je die mischien Koninske?

Gepost door: zuchtje | 31-08-04

jep jep Ja zuchtje tis idd die dak bedoel
Had die ook nie zon elfen en trollen boek?

Gepost door: koninkske | 31-08-04

* May angels watch over you ...

Gepost door: Free my Soul | 31-08-04

Tatoo who? Geen tatoo aub. Ik vind het zo ordinair. (Sorry Bertje)

Gepost door: Fallen Angel | 31-08-04

engeltjes Op een dag zat ik gewoon in mijn zeteltje en mijn man zat schuin van mij in de andere zetel. Plots kwam er een oogverblindend wit licht in mijn richting. Ik had geen tijd om bang te zijn of te schrikken want het ging razendsnel. Het witte licht kwam op me af en ging dwars door mij. Niet goed wetend wat dit mocht zijn keek ik naar mijn man; die zat in de verte te staren - blik op oneindig zeg maar - wat er op wijst dat hij 'iets' ziet. Hij heeft namelijk bepaalde gaven gekregen na zijn hersenbloeding, coma en bijna-doodervaring. Ik vroeg beteuterd :'heb jij dat ook gezien ?' Hij zei : 'ja, een fel wit licht he, en heb jij het ook gehoord ?' Bleek dat hij een gezang had gehoord van ontelbare stemmen, iets wat hij nog nooit tevoren had gehoord. Een engelenkoor ?
Hier zaten we dan, compleet van de kaart. Was dit wel echt ? We konden ons toch niet beiden vergissen !!! Ben ik dus maar raad gaan vragen aan iemand die het weten kan. Blijkt dat we wel degelijk bezoek hebben gekregen te begrijpen als een bescherming .... Dit kan raar en onwerkelijk overkomen, dat besef ik maar al te goed en toch heb ik dit samen met mijn man ervaren. Wij zijn niet gek en zoeken geen sensatie of dergelijk. Dit durf ik amper aan iemand te vertellen in mijn werkomgeving of vriendenkring. Ik sluit het in mijn hart en ben dankbaar dat ik dit heb mogen beleven.

Gepost door: Krisje | 12-07-09

De commentaren zijn gesloten.