19-08-04

vervolg Immo

Om even verder in te pikken op het immo-avontuur.

Gisteren was de beslissing genomen het licht op groen te zetten voor een verhuis naar een nieuwe wereld. Een gemaakte keuze brengt rust.

Vandaag werd deze zeepbel doorprikt.

Tijdens het bezoekje aan het immokantoor werd duidelijk dat mijn moeder niet alleen drie maanden + algemene onkosten + gebruik water en elektriciteit zou moeten doorbetalen aan de eigenaar van de huidige studio maar dan ook drie maanden waarborg aan de eigenaars van het nieuwe appartement + de eerste maand huur + nog eens afzonderlijk één maand huur + 21% BTW aan het immo kantoor. Dit begint belachelijk te worden.

Immoman stelde voor dat mijn moeder zou overwegen de studio te kopen maar ik heb familie die ook woont in een dergelijk supergroot gebouw van 10 verdiepingen en zij heeft in de laatste jaren al ettelijke honderdduizenden oude Belgische franken moeten neertellen voor werken aan het gebouw allerhande. Het stopt nooit. Dus dat is geen optie. Bovendien is mijn moeder te “oud” om nog een dergelijke lange lening aan te gaan.

De tip om Daikin te contacteren lijkt mij een goed idee, ware het niet dat als mijn moeder verhuist de studio natuurlijk ongemeubeld achterblijft. Wie wil daar inkomen?

Ik vrees dat mijn moeder gewoon zal moeten afwachten tot haar studio verkocht is en dan, vrij van onnodige kosten, zal moeten uitkijken voor een nieuwe woonst. Maar zoals deze, kan ik het nog “buitenkans” noemen, zullen we wel geen meer vinden. In Oostende zijn er enorm veel oude gebouwen, die muf ruiken, soms wat duister zijn, geografisch ongewenst, wat dan ook. Ik veronderstel dat we zullen moeten vertrouwen hebben, dat er wel iets fijns uit de bus zal vallen…


12:58 Gepost door Goddess | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Spijtig Ik zie ook niet direct een achterpoortje om vrij van zorgen de buitenkans te kunnen benutten. Ik hoop echt dat er nog een meevaller uit de lucht valt, ik blijf alleszins duimen.

Gepost door: Little Witch | 19-08-04

Spijtig Ik zie ook niet direct een achterpoortje om vrij van zorgen de buitenkans te kunnen benutten. Ik hoop echt dat er nog een meevaller uit de lucht valt, ik blijf alleszins duimen.

Gepost door: Little Witch | 19-08-04

That's ok L-Witch De eigenaars vh app. zijn ermee akkoord gegaan dat er maar gehuurd wordt vanaf oktober en dat is één maand gespaard, dus dan blijft mijn moeder huren tot november (hopelijk de laatste maand voor wat minder via het laminaat dat ze kan achterlaten bv) en wonen tot half oktober in de oude studio, zo kan ze gelijk op haar gemak verhuizen. En die drie maanden waarborg, daar heb je weliswaar niets aan, maar ze blijven toch van jou en brengen een klein beetje interest op terwijl het daar zit. En de immokantoren die verdienen dik en soms heel makkelijk geld verdorie. Toch bedankt L-Witch en de anderen sympathisanten ...:-))

Gepost door: Godess A | 19-08-04

Lichtpuntje? Valt er niet met de eigenaar van de nieuwe studio te praten. Als je hem kan aantonen dat je ma alle huurgelden steeds stipt betaalde en dat ze al X aantal jaar in haar huidige studio woont, opent het misschien perspectieven.
Kun je niet creatief zijn en bijvoorbeeld onderhandelen dat er nu 2 maand waarborg betaald wordt en bij het vrijkomen van de fondsen van de oude studio de resterende 3e maand?
Een verhuurder zit er meestal mee in dat hij een huurder aanneemt die hem niet betaald op een bepaald ogenblik, dus als je hem kan aantonen hoe de vork in de steel zit, dan krijgt hij wellicht meer vertrouwen en is hij eventueel bereid om toegiften te doen (of zich minstens wat flexibeler op te stellen) op vlak van de waarborg.
Op zich is het ereloon wat de makelaar vraagt een eerlijke prijs voor de prestatie. (misschien valt er met hem te praten dat je bijvoorbeeld de helft officieel + btw betaald en de andere helft zonder leeuwtje op "if you know what i mean")
Je kan het ook spelen door bijvoorbeeld een aantal referenties door te geven aan de eigenaar/makelaar ivm je ma. vb buren die kunnen bevestigen dat je ma een stille huurder is, het app. goed onderhoudt en niet uitwoont, enz...
Als de huidige verhuurder niet flexibel is voor de laatste maand, dan kan je nog steeds het laminaat meenemen of verwijderen. Het betekent een minwaarde voor het appartement en tegelijkertijd breng je het "in zijn oorspronkelijke staat". Doe dit slechts alleen maar als er geen plaatsbeschrijving is, want anders kan hij eventuele sporen die het zou nalaten op de oude bevloering als huurschade aanwrijven. Anderzijds kan je het kliklaminaat ev. opnieuw gebruiken in de nieuwe studio.

Ik hoop je een beetje verder te hebben geholpen.
Groetjes,
Immoman.

Gepost door: Immoman | 19-08-04

Dank je Immoman, ik zal je raad indachtig zijn. Take care

Gepost door: Godess A | 20-08-04

De commentaren zijn gesloten.