19-08-04

De zin en onzin van dit berichtje ...

Meestal zijn het de mensen die de wereld een mooiere plaats maken door net dat beetje magie, begrip en liefdevolle aanvaarding uit te stralen. Af en toe echter, worden geïnspireerde bouwwerken neergepoot waar mensen generatie na generatie de schoonheid van gaan inzien. Voor zover mijn inzicht reikt, is de zin van het leven schoonheid ontdekken waar je het kan, je tijd invullen op een een zodanige waardevolle wijze mogelijk (waardevol voor jezelf) en proberen geen deel uit te maken van destructieve krachten en als het even mogelijk zelf een spatje schoonheid te werpen op deze aarde. En het doorgeven van het leven lijkt me ook niet onbelangrijk natuurlijk.

 

Het nastreven van harmonie waarin donker en licht elkaar balanceren lijkt me de meest wetenschappelijke redenering wat zinvol leven betreft.

Het woord “succes” hebben of “succesvol” zijn horen, zijn wat mij betreft details en niet noodzakelijk zinvol of waardevol, weliswaar gegeerd. Het hart verlangt, wat het verlangt, of dit ons nu gelukkig of ongelukkig maakt. Vaak het laatste, maar de mens is koppig en eigenzinnig en zeer aandoenlijk.

 

Alleen in ons hoofd leven we alleen, op de wereld maken me gewoon deel uit van het menselijk ras, van het leven op aarde, in deze tijd en omstandigheden. Dan heeft de vraagstelling wat ons nut wel mag zijn … helemaal geen nut. Ik denk dat de mensen die het meeste nadenken over hun rol in de wereld en de zin van het alles, over wat nuttig is en wat niet, misschien niet de mensen zijn die een uitgesproken nuttige rol uitvoeren in de wereld of hun medemens. Als je bezig bent met nadenken ben je minder bezig met zijn, lijkt me. Maakt het een verschil dat je uit een gevoel van rechtschapenheid en vooringenomenheid reddingswerker bent in Afrika? Als je tot in je knieën in de modder staat terwijl je ontstoken wonden van oorlogsslachtoffers uitwast en tevergeefs oplapt, maakt het dan wat uit dat je de moeite opgeeft een goed mens te zijn omdat je al “goed doet”, al was het maar omdat je het rijke Westen veracht? Ik bedoel maar zijn onze motivaties en onze door het ego ingefluisterde handelingen belangrijk? Actions speak louder than words, zegt men weleens. En ook ik voel me nu een beetje méér mens en nuttig nu ik mijn moeder goed kan bijstaan en leiden in deze verhuiskwesties omdat organisatie één van zaken is, die ik nog kan uitvoeren, en behoorlijk goed,  met mijn gezondheidssores.

 

Ik denk dat wij meer verwachten van het leven, dan het leven van ons.

 

Hebben we niet allemaal een haatliefde verhouding met ons ego? Waarom zeggen we de dat recht hebben trots te zijn, of trots zijn op iemand anders en dit natuurlijk als iets positiefs zien, terwijl trots nota bene één van de hoofdzonden in het katholieke geloof is? Ook de Oosterse wijsgerige richting keurt de grote rol van ons ego af. Wat logisch lijkt, maar kan een mens overleven in deze Westerse maatschappij zonder een gezonde dosis ego om ons bij te staan? Ego en liefde lagen vaak aan de basis van deze zelfverklaarde wonders:

 

Quote De zeven wereldwonderen

Je hebt nog tot einde van dit jaar de tijd om je stem uit te brengen bij de verkiezing van de zeven wereldwonderen voor deze eeuw. Met iets meer dan 10 procent van de stemmen staat de Taj Mahal op kop. De Chinese Grote Muur volgt.
Heb je enig voorstel? Stem dan a.u.b. mee. Wat de deelnemers aan de stemming betreft, blijkt meer dan de helft uit Turkije afkomstig te zijn. Er zijn stemmers uit de hele wereld. Maar o wee, niet eens een half procentje ervan komt uit België.
End quote
http://www.new7wonders.com

 

Vergeef me, ik ben te moe om de prekerige toon uit dit stukje te weren. (les excuses sont fait pour s’en servir” ) en ook dat is onzin.

 

    

 20:18 Gepost door Goddess | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Denken is volgens mij niet minder zijn, maar juist meer zijn. Denken is één van de basisprincipes om tot het ras van de mens te behoren. Besef hebben van wat er om je heen gebeurt.

Mja, het ego speelt een enorm grote rol de dag van vandaag. Zelfs al doe je iets louter voor iemand anders, de kans is dat je ooit zeg: ik heb dat voor jou gedaan, dus...

'k Weet het niet, mijn antwoorden klinken te oppervlakkig. Maar 'k denk dat je ergens wel gelijk hebt. Je moet trots zijn, maar eigenlijk mag je niet. Je moet goed zijn, maar velen doen gewoon goed zonder het te zijn. Het is moeilijk om nog echt altruïstische mensen te vinden, over wat het ook mag gaan, van ontwikkelingswerk tot bereid zijn vriend(in) te zijn van iemand die je nodig heeft.

We overschatten inderdaad ons leven, de hele westerse cultuur doet dat. Ons leven moet opbrengen, we moeten produceren, geld leveren... maar waarvoor? We zijn zo tijdelijk, zo kortstondig! Wat is laat ons zeggen 75 jaar voor een reusachtig universum dat miljoenen jaren oud is? Wie zijn wij op dat kleine kleine stipje in het universum? Wat maken we uit? En toch... is er schoonheid te vinden, en zinnige manieren om dat kleine streepje op de tijdsband op te vullen.

Gepost door: Manlome | 19-08-04

herhaling ik ga niet in herhaling vallen. We...the enlightened...dar hou ik het bij...met alle consequenties vandien...postief en negatief...bewustzijn en niet-bewust zijn...beseffen en net beseffen...verloren lopen in de diepte of luchtig over het oppervlak glijden...zweven in de wind of er vollop tegen in gaan...het ruisen in de oren ontleden of je oren afsluiten...
je ogen dichtnijpen of de wid erin doen blazen tot tranens toe?
is it choice or is it fate?
wat doet mensen veel nadenken over hun plaats in de context of hun handelen en denken en de gevolgen ervan, en wat doet andre mensen precies door 'telven vliegen gelijk op automatishe piloot...
I still don't knwo! But i don't like automatic...ik hou liever controle over de manuele bediening...
hoe onhaindg ik er ook mee ben en hoe amateuristisch ik ook vlieg...
keep on going girl!!
cms

Gepost door: CMS | 20-08-04

de voting voor mij ik vind de sagrada de familia in barcelona enorm indrukwekkend, maar dat is dan ook waarschijnlijk te wijten aan het feit dat ik dieje al in het echt gezien heb... real things doen meer als fotos en de rest hebk nog niet gezien (oke dat van rome ook, maar dat is minder "groots" )

Gepost door: g*lover | 20-08-04

over dat voten 'k had graag gestemd op de acropolis (sagrada heb ik in real life gezien, en moest ze afgewerkt zijn, dan stem ik daarop), maar wat is dat met dat telefoneren??? Ik ga heus geen duur telefoontje plegen om te stemmen op de New 7 Wonders...

Gepost door: Manlome | 20-08-04

Helemaal waar helaas Ik wil hier niemand aanzetten tot het plegen van dure telefoontjes hoor, het is een Belgish nummer dat 0.44 euro per minuut kost, maar wie weet vind je dat het wel waard om je stem uit te brengen ... het zou idd volledig gratis moeten zijn! Ik wilde de site gewoon vermelden omdat je via daar doorgelinkt kan worden naar de verschillende door geïnspireerde gebouwen, en je weet dat ik graag schoonheid deel ... ;-))

Gepost door: Godess A | 20-08-04

De commentaren zijn gesloten.