18-08-04

When dreams keep you awake at night

De laatste paar maanden gaat het er nogal hectisch aan toe ten huize Anxiety & co. Het lijkt wel of de hoorn des overvloeds ons pad rijkelijk besprenkelt met dilemma’s, keuzes en andere tergende ongemakken en obstakels. Laat duidelijk zijn dat ik ondanks mijn chaos en dodelijke vermoeidheid een talent heb voor organisatie en klaarheid scheppen in moeilijke situaties. Maar wanneer het hart (wensen) botst met het verstand (financiële kwesties) dan ben ik net zo verloren als een vlo op het hoofd van Herr Seele. Een klein proevertje van de laatste gekte die me wakker houdt in de duistere uurtjes tussen NYPD blue en de hond die buiten wil.

 

Aangezien de studio aan zee waar mijn moeder verblijft al enkele weken te koop staat (en eerlijk: het al twee jaar geleden voorspeld werd dat ze zou moeten verhuizen), had ik me natuurlijk vol enthousiasme gegooid op het project “vind een droomappartement voor de schepper van mijn leven”.

Wat een beetje buiten de verwachting viel was dat we onmiddellijk een schitterend appartement zouden vallen!

Een gebouw op een hoek van nauwelijks 4 jaar oud, met een mooie witmarmeren trap, lichte en aangename kamers en gelegen in een rustige villawijk. Bovendien valt de huurprijs als bij een wonder net binnen het vooropgestelde budget.

Alleen: het staat pas maar onmiddellijk vrij. En omdat de studio nog niet verkocht is, moet mijn moeder toch nog 3 maanden betalen aan haar huidige verhuurder (een pest van een mens, echt waar), volledig voorbijgaand aan de renovatiekosten die mijn moeder deed voor de studio: een kliklaminaat, nieuwe koelkast, koorden voor de luxaflex en vooral en niet in het minst: een gloednieuwe wc-bril!

Wat neerkomt op drie maanden dubbele huur plus de huurborg van evenveel  maanden voor het nieuwe appartement, plus de verhuiskosten, tel maar op.

De pestvent van de studio wil van geen “verbreking van het huurcontract met onderlinge toestemming” weten. Natuurlijk niet, daarvoor is toch enige menselijkheid vereist, waarvan hij in de laatste jaren bijster weinig blijk van gegeven heeft.

Als je geld teveel hebt (jazeker, het schijnt dat er zulke mensen bestaan) is dit natuurlijk geen dilemma, maar ik ben eens gaan rekenen en de cijfertjes tikten serieus aan. Het begon me een beetje te duizelen.

Natuurlijk is er de druk van het immo-kantoor, weg is weg natuurlijk.

Dus wat doe je dan, als je moet beslissen binnen 24 uur? Woelen, draaien, rekenen, hopen, piekeren, alles op een rijtje zetten, telefoontjes plegen, vloeken en smeken en bidden om klaarheid.

Je weet niet wat de toekomst brengt, dus zou deze financiële opdoffer wel degelijk grote gevolgen kunnen hebben. Anderzijds: het is echt een droom van een woonst.

 

Wat ook een droom moet worden is de fata morgana in Oostende. Ik kijk niet naar het programma (besides Sergio gives me the creepes), maar mijn stad is voor een uitdaging geplaatst en het is de trots van elke kustmens om dit ter harte te nemen. Tijd om de wulpse rokjes boven te halen en van een cocktail te slurpen in deze Samba-illusie?

 

Wat me opviel: ik geloof dat mijn hond een klein beetje – vroegtijdig- grijs begint te worden in haar snoetje. Best een beetje vreemd: mensen worden overal grijs met de jaren: van bakkebaarden en snorren naar borst- en (oh jee) schaamhaar. Een hond, die toch wel haar à volonté met zich meedraagt wordt alleen grijs in de snoet. Kan je dat voorstellen: een hond die van kop tot teen grijs wordt?

 

De laatste dagen mogen genieten van het turnen in de Olympische Spelen, de enigste discipline waar ik een moer om geef. Ik ben absoluut geen kenner maar ik sta in ademloze bewondering voor de acrobatische kunsten, kracht en sierlijkheid van deze jonge mensen. Respect!

 

Ikzelf heb verborgen krachten aangesproken om mijn livingtafel volledig glad te schuren, met de bedoeling het wit te kalken met een soort Woodwash. Daarna heb ik mijn klungeligheid aangesproken om het te verbrodden met een soort witte vernis dat niet wilde indringen. Het resultaat is voorlopig triestig. Na de klungeligheid en ongeloof en frustratie komt opnieuw de kracht aan bod voor een derde ronde afschuren. Zal ik het ooit leren?

De spreuk staat ook nog altijd niet op de muur  gesjabloneerd omdat de plastiek dat ik kocht met de bedoeling de elegante letters er in te kerven bijzonder ondoordringbaar lijkt, de mesjes ontzettend scherp maar onbruikbaar en ikzelf gekwetst en onhandig. Ik ben de vrouw van de ideeën maar voor het fijne werk heb ik iemand nodig. Iemand?16:34 Gepost door Goddess | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

hmm kan de studio niet onderverhuurd worden voor 3 maanden? Of mag dat niet?

Gepost door: Manlome | 18-08-04

*-*-*-*-*-* Hallo M,
aangezien de studio te koop staat is dit niet eenvoudig, als mijn moeder verhuist is het ook niet meer gemeubeld natuurlijk, ook een probleempje, het is wel een studio direct op de zeedijk van Oostende, maar waar vindt je zo snel liefhebbers? Toch bedankt!

Gepost door: Godess A | 18-08-04

moh hoe durven ze niet te geloven,tot de laatste cent uitzuigen,ik ken niets van huurwetten en dergelijke maar is het niet zo als een gebouw te koop staat waar je in huurt , dat je dan zonder opzeg ,dus niet de gebruikelijke drie maanden mag verlaten. Heb zo al eens iets opgevangen(forgive me if I am wrong)
En wat dat salontafeltje betreft ik ben 2 bureautjes, 2 stoelen 2 bedjes en 2 nachtkastjes aan het woodwashen en schuren, ik heb ook iemand nodig :-$ . Iemand?
Veel succes met het droomhuis van je moeder , dat er een oplossing mag komen!
liefs

Gepost door: zuchtje | 18-08-04

Efkes de professional uithangen Wat onderverhuur betreft: in veel huurcontracten staat er een verbod op, het is de eigenaar die zijn huurder kiest (en hallo waarom zou hij toestemmen in een nieuwe -met mogelijk probelmen en romslomp en verhuis- voor die 3 luttele maanden, aangezien het zo te horen toch een smerige uitzuiger is)

Wat het pand verlaten betreft zonder opzeg: dat hangt af van het contract (alweer) maar als de woninghuurwet van toepasing is, dan moet je je aan de opzegtermijn houden (is toch wat ik op het eerste zicht meen te mogen denken), indien er niets kan geregeld worden met de huisbaas. Normaal is die termijn ebdoeld als bescherming voor huurder, maar soms schieten die regels hun doel voorbij zoals je ziet.

Ik vind die huisbaas een onmens, maar believe me er zijn meer wantoestanden dan je denkt, en het ergste is dan nog dat ie eht recht aan de juiste kant heeft. Goddess, ik wil wel eens nakijken of er echt geen achterpoortjes zijn.Morgen ten laatste geef ik je antwoord.

Gepost door: Little Witch | 18-08-04

Thank you Mag ik hier nog eventjes aan toevoegen wat dat onmens al een geflikt had?Twee jaar geleden waren er blijkbaar grote werken aan het dak van het flatgebouw geweest en hij had niet beter gevonden dan dit door te rekenen aan de huurster (ma), zij betaalde nogal naïef, toen ging de huurdersbond er zich mee ging bemoeien (het ging om ettelijke honderden euro's) en wrong hij zich in bochten en zei dat mijn moeder niet betaalde, een moeilijke huurster was en what not, je reinste en belachelijke leugens die natuurlijk makkelijk konden weerlegd worden. Uiteindelijk heeft hij de som terugbetaald, zonder excuses. Nu met de verkoop heeft hij een makelaar laten bellen, hij had niet eens de waardigheid zijn huurster persoonlijk op de hoogte te stellen van de verkoop (telefonisch of met aangetekende brief), wat zijn dit nu voor manieren zeg? Als er mankementen waren had mijn moeder zo'n schrik om hem te bellen, omdat ze steeds zo uit de hoogte deden en zuchten bij het minste, dat ze bijna alles zelf betaalde. Het gebouw was dertig jaar oud en in hun studio hadden ze geloof ik in die 30 jaar niets meer laten opkalefateren. Stel je voor!
Enfin, Little witch, je bent een schat! Ik hoop dat je misschien iets uit een hoge hoed kan toveren, zoniet no problem want de huurdersbond kon ook niet helpen als eigenaar niet mee wil werken.
En zuchtje, ik heb niet zozeer hulp nodig met het werk (heb trouwens ook nog een tweeslaper en twee nachtkastjes te doen) maar wel om mij te tonen hoe het dan wél moet ;-)
dames ...

Gepost door: Godess A | 18-08-04

k zal een annonce laten zetten in alle gazetten voor een degelijke klusjesman(vrouwà :-)lool

Gepost door: willy | 18-08-04

Hoe zorg je dat je je waarborg volledig terugkrijgt Als de verhuurder geen plaatsbeschrijving liet opstellen (die ook tegenstelbaar werd gemaakt als je ma het ondertekende) dan kan hij niets inhouden op de waarborg voor eventuele huurschade.
Is het huurcontract van je ma geregistreerd indertijd? Zo ja, dan heb je bij een verkoop van de studio normaal gezien geen probleem, dan kan je ma er blijven wonen, tenzij de nieuwe eigenaar er zelf wil intrekken.
Heeft je ma al overwogen om ev. zelf de studio te kopen? De afbetaling van de lening kan misschien in dezelfde grootte orde liggen als de huurlast. Vergeet niet dat verhuizen ook geld kost.
Ga ook eens na of de eigenaar in zijn afrekeningen de kost voor de brandverzekering van het gebouw doorrekent. Normaal is dit door de eigenaar te betalen en niet door de huurder (tenzij anders bepaald in het huurcontract) De huurder dient wel een inboedelverzekering te nemen.
Indien je zou overwegen om te kopen, let dan wel dat een gebouw van 30 jaar oud stilaan problemen begint te krijgen vb leidingen van water en CV, maar de nieuwe wet op de liftreglementering zorgt ervoor dat er wellicht ook kosten aan de lift en zo zullen zijn (ten laste van de eigenaar) vb telefoon in lift, lichtbaken, stopnauwkeurigheid, enz.
Enfin veel succes.
Mbt korte termijn verhuur: neem eens contact op met Daikin, zij hebben af en toe mensen die voor korte periodes (enkele weken tot een maand of twee) een logement nodig hebben.

Succes met de zoektocht en laat niet op je kop zitten door de huisbaas. Mocht je problemen hebben, schrijf het op de weblog. Misschien kan ik je verderhelpen. Immoman.

Gepost door: Immoman | 18-08-04

De commentaren zijn gesloten.