10-08-04

Bad pussycat

Heb je die mop gehoord van die kat die een vliegtuig kaapte? Vandaag in het nieuws.

 

Hoeveel geluk mag je te leen hebben voor men je benijdt? Opnieuw werden mijn man en ik geconfronteerd met de allerlaagste vorm van communicatie: roddels en leugens. Aanvankelijk word je daardoor flink door elkaar geschud maar uiteindelijk begin je gewoon je schouders op te halen en te zeggen: so what?!

 

We hebben het goed samen, de rest kan ons gestolen worden. Woorden brengen onrust tot ze gepeld worden tot hun naakte, lelijke kern: nutteloze samenraapsels van letters en interpunctie met het zuivere doel het object van afgunst te kelderen. A7 H2. Zeeslag!

 

Naast mij staat een wijnrood boeket rozen te ademen. De kleur voedt mijn hart.

 

Als ik eventjes terugkijk op de tegenslagen van de laatste tijd, en dat zijn er behoorlijk wat, kan ik alleen maar constateren dat ik er sterker door geworden ben.

 

Vandaag wens ik het Leven-zoals-het-is te bezingen. Geen spijt meer van gemiste kansen door keuzes gemaakt uit angst om gekwetst te worden.

 

Veel te vaak heb ik tijdens eindeloze nachten waar de slaap vurig met me flirtte zonder evenwel bezit van me te nemen, uitgebreide scenario’s herschreven vanaf de noodlottige momenten leidend naar de betreurde keuze tot de gemiste belevenis van opperste verrukking.

 

De slaapdronken celebratie van de kans wel genomen.

 

Spijt en schuld, de meest nutteloze onder de destructieve gevoelens lijkt mij.

 

Angst voor verandering uit zich een toestand van verwarring, besluiteloosheid en uiteindelijk paralyse. Het verleden herschrijven is gewoon weer een vlucht in de sprookjeswereld waarin je die oude zelf gedropt hebt. Bijt niet in die appel sneeuwwitje!

Het bereiken van je droom kan je vreemd leeg en onbevredigd laten, terwijl ogenschijnlijk ongeluk je in een heel nieuwe richting kan duwen waar onderliggende talenten zich kunnen manifesteren. Wie zal het zeggen. Wie we zijn is een gevolg van onze keuzes. En zonder appel geen kus van de prins en geen happy end.

 

Vandaag leer ik dankbaar te zijn voor wat ik heb, wie ik ben en de pot op met die gemiste kansen.


22:20 Gepost door Goddess | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

hoge bomen vangen veel wind en..als je jullie maar goed in je vel voelen dat telt

Gepost door: willy | 10-08-04

That's the way To live your life

Gepost door: Myst | 11-08-04

Terugblikken en gemiste kansen of gedane keuzes betreuren is makkelijk, jezelf in een negatieve spiraal van donkere stapelwolken duwen, mijmerend over'wat als ik..'
Langs de ene kant moet je uiteraard leven met de 'fouten' uit het leven, het maakt je tot wie je nu bent. Maar gelukkig zijn met het NU, verder gaan met het leven is het echte geheim.

Gepost door: Little Witch | 11-08-04

En de pot op... met wat de anderen van je denken! ... is makkelijker gezegd dan gedaan I know.

Gepost door: zuchtje | 11-08-04

. Wat mooi gezegd!
Soms verzink ik ook in spijt of schuld, maar even later denk ik al weer net wat jij hier verwoord hebt. En ik leef verder, ook met mezelf, ook met mijn keuzes en mijn verleden dat zijn slechts herinneringen.

Ja, je keuzes bepalen wie je bent, maar wie je bent bepaald ook je keuzes natuurlijk. Again a circle - part of the circle of life?

Gepost door: Twinkeltje | 11-08-04

demonwhip ik geef de demonen er van langs met hun eigen zweep! ;-)
ik kan het niet bveter uitdrukken van hoe ik mezefl tot enkele maanden gelden voelde..;al kan ik niet echt spreken van "tegenslagen", hoewel voor iederen is dat natuurlijk anders...maar eerder idd van "gemiste kansen" of verbrotte opportuniteiten...
soit! life goes on, with me! ;-)

Gepost door: cms | 11-08-04

waauw petje af voor jou, G.A.! Je moet wel erg sterk zijn omdat dat nu al te kunnen zeggen!
Het is natuurlijk maar al te goed om altijd het positieve in te zien!

The glass is not half empty! It's half full!

Gepost door: Manlome | 11-08-04

jij lieve godess
jij beslist
kiezen is verliezen zegt men vaak,
maar je kiest voor nu, heden en toekomst
en vooral vandaag is belangrijk !
je goed voelen hierin
en je van de rest (trachten) niets aan te trekken
een lot-blog-genote
vhi

Gepost door: vhi | 11-08-04

moedig Je hele leven wordt bepaald door alle keuzes die je maakt... zovele keuzes waartussen je kan verdwalen, een boom met oneindig veel takken waarvan jij diegene kan kiezen die je wil bewandelen, maar onthou hoe hobbelig je tak ook mag ze eindigen allemaal met een groen blaadje :-) hoe symbolisch verwoord xxx

Gepost door: g*lover | 11-08-04

. Ik heb de eigenaar van het stemmetje in mijn gedachten wiens woordenschat beperkt is tot 'what if' een tijdje gleden een flink pak slaag gegeven. Allemaal tijdverlies =)

Gepost door: Coltrui | 12-08-04

De commentaren zijn gesloten.