07-08-04

waters from heaven

We (lees: mijn man en schoonvader) zijn druk bezig met het omtoveren van een oude, zielige zolder naar een fijne oase om in te rusten. Aangezien ik me ’s nachts meerdermalen uit mijn bed moet slepen om met wisselend succes te gaan plassen, moet er ook een toilet voorzien worden. Vandaag werden de buizen doorgetrokken. Niemand mocht op het toilet van de eerste verdieping gaan, zei mijn schoonvader met grote stelligheid, want de buizen waren losgekoppeld. Had-ie maar zijn eigen woorden eer aangedaan! Ik was net beneden bezig in het waskot toen ik bijna bedolven werd onder kalkkeitjes en ja hoor: water, veel te veel water. Onfris water. Water met urine. Jakkes! Zo zat ik dan in bikini, op mijn knieën lekker te dweilen en de brokstukken samen te vegen. Mijn schoonvader zei laconiek “Och, dat had ik vergeten …” en ik dacht “rotvent” en “waarom zit ik niet lekker buiten met een goed boek?” en ook “een mens moet er iets voor over hebben”.

 

Ik zou graag een spreuk op de muur sjabloneren. Nu zijn er vele spreuken. Wijze woorden, grappigheden en diepe meningen. Ook zijn er veel Amerikaanse firma’s die via het net sjablonen maken met de tekst van je keuze en ook in het lettertype en grootte van je smaak. Veel keuze betekent vele dollars. Met een gemiddelde verzendingskost van 30 dollar leek me dat niet haalbaar.

Daarom heb ik een groot stuk plastiek gekocht in een hobbywinkel met de bedoeling zelf mijn letters uit te kerven met een cutter.

Wat zijn er al veel mooie woorden gesproken en geschreven van in de oudheid tot in de meest recente literatuur en muziekteksten!

Uiteindelijk heb ik gekozen voor een wijze man boven wijze woorden.

De man: Michaelangelo

De vraag: onbekend

Het antwoord:

I saw the Angel in the marble and carved until I set him free

Het lettertype: Black Chancery

De klungel van dienst: moi

 

Tijd voor de Simpsons.19:17 Gepost door Goddess | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

qua pasa? er ontgaat mij iets denk ik...
nu ja je zou voor minder iets willen missen als ze dreigen op je kop te pissen...

Gepost door: cms | 07-08-04

fijn idee zeker een origineel ideetje... en even creatief bezig zijn daar hou ik ook wel van, vrees echter dat ze dat thuis niet zo gezellig gaan vinden mocht ik op de muur in de living (das een grote kale zielige muur) een grootse tekst aanbrengen

Gepost door: g*lover | 07-08-04

Ieks ik had dienen dat toch zelf laten opkuisen zenne...yak...

Gepost door: Myst | 07-08-04

ondanks alle ellende have a great weekend :-)))))))))

Gepost door: willy | 07-08-04

wens ik je een fijn weekendje... zit je te zwoegen ;-)...Het is wel fijn te weten dat je er ontzettend van kan genieten als de werken gedaan zijn.En wat die letters en sjablonen betreft,de tekst vind zo mooi!....en zoals sommige zeggen''wat je zelf doet doe je meestal beter" En inderdaad het scheelt een heel pak euro's.
Ik heb al 5 jaar perenkratten als nachttafeltje en bij elk winkelbezoek ,na het bekijken van prijs en uitvoering van de nachtkastjes vind ik dat ik nog altijd de mooiste heb.
liefs zuchtje

Gepost door: zuchtje | 08-08-04

. Laat u vooral niet op uwe kop kakken door uw schoobvader (met een n in plaats van een b maar ik ben te lui om het te verbeteren).
Nog een prettige zondagavond!

Gepost door: Coltrui | 08-08-04

hmm een zolder omtoveren... heerlijk idee! Altijd al beetje gek geweest op zolders die ingericht waren als leefruimte! Mooie spreuk trouwens ook om te sjabloneren!

Gepost door: Manlome | 08-08-04

kewl nen zolder, dat is ook mijne droom. Maak er iets leuks van!

Gepost door: Lientje | 09-08-04

Geïsoleerd. Leuk, een eigen geïsoleerd plekje. Neem het alvast maar letterlijk ook, want een zolderkamer zonder degelijke isolatie is k-k-koud in de winter en snikheet in de zomer.
Succes met de werkzaamheden.

Gepost door: Yuc | 09-08-04

* Een plekje voor jezelf in huis is heerlijk ... ik zou het niet meer willen missen ... prachtige tekst trouwens!!

Gepost door: Free my soul | 09-08-04

Nieuwsgierig Ik zou mezelf niet zijn indien ik niet dolgraag het resultaat van je creativiteit aou willen bewonderen. Het wordt vast mooi! Uitstekend idee trouwens, heeft me alweer wat extra inspiratie gegeven..

Gepost door: Little Witch | 10-08-04

De commentaren zijn gesloten.