22-07-04

little drops of dying hope

Ik voel me al dagen zo raar, maar niet echt zwanger. Vandaag verlies ik wat bloed. Weliswaar heb ik geen krampen of pijn, maar de kans dat dit fout loopt lijkt me toch wel behoorlijk. Het snoert me de keel dicht. De (enige) reactie van een dicht familielid: “goh, je hebt het al aan zoveel mensen gezegd”, alsof dàt me wat kan schelen! Bovendien heb ik het persoonlijk aan welgeteld drie mensen verteld: die persoon in kwestie, een ander familielid omdat ik niet wilde dat die persoon het toevallig zo horen van mijn bemoeizuchtige buur wiens oren flapperen (ook familie) en mijn tandarts, uit voorzorgsmaatregel. En jullie natuurlijk. Waarover datzelfde familielid ook al zeer negatief deed. Ik denk dat het misschien moeilijk te begrijpen is dat ik hier effectief steun aan heb, om het te verwoorden en te delen met dit netwerk van verbonden zielen en pc’s. Mijn man is wel lief en speelt graag de brenger van dit verrukkelijke nieuws naar zijn collega's en anderen toe, maar praat er thuis niet graag over; telkens ik het onderwerp zwangerschap/miskraam naar voren breng, begint hij over iets anders. “Ik wil me niet te erg verheugen voor het geval het misloopt …” is zijn aandeel.

Nou daar ben ik vet mee! Met wie moet ik dan praten? Met mezelf zeker.

En jullie dus.

Nou: ik ben bang.12:06 Gepost door Goddess | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

misschien is jouw man wel even bang als jou, maar wil hij die angst een beetje verbergen. 'k Zou echt proberen om me niet té veel zorgen te maken, stress is -zoals ik dacht- een belangrijke factor bij een zwangerschap. Laat dat familielid maar negatief doen over je geblog, jij bent het die zwanger is en als jij hier steun vindt, dan blog je maar rustig verder! Ik ben alvast heel benieuwd telkens ik hier eens kom koekeloeren.

Gepost door: Manlome | 22-07-04

hoop Ik wil je geen valse hoop geven, maar bloedverlies wil niet altijd zeggen verlies van de vrucht, ik heb in ieder geval een flinke dochter gekregen nadien. Probeer je te ontspannen, het los te laten. Makkelijker gezegd dan gedaan, ik weet het. De zon schijnt, geniet er van :-)

Gepost door: Doornroosje | 22-07-04

... schandalig lang geleden dat ik hier nog kwam lezen! Foei, Lucky, foei! Op de eerste plaats wil ik je feliciteren met je zwangerschap!!
Dat je bang bent je kindje te verliezen, kan ik goed snappen, zeker als je bloedverlies hebt. 't Komt me heel gekend voor! Bij mijn tweede zwangerschap was het ook van dat. 'k Ben dan overal ten rade gegaan en iedereen probeerde me gerust te stellen en nee, idd, dat hielp niks. Ik was ongerust en bang! Wat me werd gezegd is; zolang je geen pijn hebt, is er geen probleem ... Daar had ik just niks aan! Er was wel een probleem, ik had een probleem, dat ik het niet kon loslaten en dat het ganse dagen door mijn hoofd speelde ...
Wel, k weet het, het is geen geruststelling maar ik zeg het toch; ik heb ook een gezonde dochter!
Sterkte!! en k denk aan je!
liefs,
lucky

Gepost door: lucky2behappy | 22-07-04

bij mijn eerste zwangerschap... had ik ineens ook heel veel bloedverlies zelfs naar het ziekenhuis doorverwezen . Het enige dat ze mij konden vermelden was dat het eitje zich aan het innestellen was . En dat eitje is nu ook een flinke dochter van elf. Ik duim voor je dat het goed komt liefs

Gepost door: zuchtje | 22-07-04

family hatleijk hé dat zijn de engie mensen die je in je buurt moet verdragen zonder dat je ze zelf kiest! hoh, "je hebt het al aan zo veel mensen gezegd" dat is dus weer typisch zo'n roddeltante, op haar teentjes lopend om zel fniet het onderwerp van roddel te worden maar zelf een klabeie gelijk ze dik en lelijk is!
so what je hebt het al aan veel mensen verteld? alosf indien het slecht zou aflopen (wat niet zal gebeuren!) het een schande zou zijn...
kill that stupid bitch
enne verzorg je goed! veel rusten...en meer weet ik er niet van... lol
cms

Gepost door: cms | 22-07-04

hoop Sterkte ! (weet eerlijk gezegd niet wat ik verder moet zeggen) Hoop dat alles goed verloopt en dat je binnen zoveel maanden een gezonde baby ter wereld mag brengen !
Dikke knuffel,
Leen

Gepost door: Leentje | 22-07-04

Ongewis die eerste maanden. Zelf ben ik nooit zwanger geweest, dus uit eigen ervaring spreek ik niet. Geruststellen kan ik je niet, maar het is bekend dat bloedverlies kan voorkomen!
Verder: natuurlijk dat je het hier op je blog over je zwangerschap hebt! Het is toch DE plek waar jij je ding kwijtkan .. en dat herken ik maar al te goed. Dingen die ik IRL nauwelijks durf te zeggen, kunnen hier wel .. en raar maar waar .. ook ik voel me gesteund door 'wildvreemde' mensen, vaak doet dit me zelfs meer ... juist omdat hier 'zielsverwanten' elkaar (zij het virtueel) tegenkomen!
Jammer dat je er met je man niet echt over kunt praten; niet alleen voor jou, maar ook voor hem .. in zijn idee van zich niet te fel te verheugen. Daaruit spreekt ook zijn angst ... waar hij dus blijkbaar ook moeilijk mee om kan ...

Gepost door: Free my Soul | 23-07-04

Luisteren en lezen, met je meeleven is het enige wat we kunnen doen voor jou. Dat je man het onderwerp vermijdt, is vast niet fijn, maar ik vrees dat grote emoties hen soms afschrikken. Misschien kan je hem zachtjes duidelijk maken dat je gewoon wil dt hij luistert naar je angsten, naar je vreugde..Dat je echt niet meer verlangt dan dat. Mannen denken dikwijls dat ze oplossingen moeten bieden en indien het om iets gaat waar ze machteloos tregenover staan, worden ze ongemakkelijk. Een zwanegrschap is zonder twijfel een puur vrouwelijke aangelegenheid, maar als je hem er wil bij betrekken, dan zou ik hem dat duidelijk maken. Dat het een heel belangrijke bijdrage is van hem: er zijn voor jou en je laten praten, dat je hem daarvoor hard nodig hebt. Ik denk wel dat je hem op die manier kan 'bereiken'. Probeer toch al teveel zorgen te vermijden, hoe moeilijk ook..en als dat niet lukt, kan je altijd hier je ongerustheid kwijt.

Gepost door: Little Witch | 23-07-04

De commentaren zijn gesloten.