13-07-04

Menslief

Ik kan me niet herinneren wanneer ik mijn lichaam niet ervaren heb als een semi-vijandige buurt, met de duistere kracht van onvoorspelbaarheid er voorzichtig rondgewassen en snel opgeschrikt als een jong vogeltje.

Daarom lijkt het mij ook uitzonderlijk dat er een nieuw mens zich hier thuis genoeg voelt om een start te maken. Ben ik dan toch veiliger dan ik dacht? Waarom voel ik me dan zo vreselijk de laatste dagen? De angst rukt aan mijn maagbanden ’s nachts en overdag is het zachtjes verkennen als een blinde in een onbekende ruimte.

 

De voorzichtige vreugde strijdt verwoed met de 3-maanden bezorgdheid. Gaat dit goed? We durven nauwelijks elkaar blij in de ogen te kijken, altijd draait er één de blik weg uit schrik het onuitspreekbare te tarten, over ons af te roepen. Na alle verhalen over moeilijk zwanger worden, voel ik me een beetje verlegen met deze supersnelle verbinding.

 

De wind mag ook eens zijn geluksregen over ons strooien.

 

De godin van de angst met de grootste braakfobie, overgeleverd aan grotere krachten, gedwongen de controle op te geven en zich over te leveren aan de wil van de natuur. Het beneemt me de adem.

 

Wat verlang ik naar geruststelling! Een echo met een kloppend hart, de wetenschap dat de welkome gast zijn nestje gemaakt heeft op een veilige plaats.

 

Nooit verwacht dat dit een soortgelijk voorzichtig aftasten ging worden. Het is alsof ik ook ik opnieuw geboren moet worden, niet alleen als moeder en als vrouw maar ook als mens en individu. Mijn lichaam behoort nu een ander toe. En misschien is dit goed.


12:35 Gepost door Goddess | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Hoera !!! Het is..een babietje Is het officieel? Ben je zwanger? Megadikke gelukwensen, meid! Ik hoop dat je naast je angstige momentjes, toch voldoende kan genieten van dit kleine bundeltje geluk. Het ga je goed de volgende 9 maanden, ik gun het je zo van harte!!!

This is really really good news !

Gepost door: Little Witch | 13-07-04

hopend dat alles goed zal verlopen, wil je ik van harte feliciteren!

Gepost door: Manlome | 13-07-04

en dit te lezen.. ontroerd mij dan weer....na de eerste ongemakjes worden het vast de negen heerlijkste maanden,en je word er alleen maar sterker van ,je komt er inderdaad opnieuw geboren uit het is een zekere oerdrang om goed te zorgen voor je kind ,die je angsten voor een groot deel zal weg vegen. Proficiat ook aan de toekomstige papa xx

Gepost door: zuchtje | 13-07-04

*** Wat ontroerend mooi ... ik wens je
een roze wolk waar je je af en toe kan terugtrekken
als in een veilige thuishaven
een gekleurde bril waarmee de ongemakken hun
scherpste kantjes verliezen
alle kleuren van de regenboog om je te feliciteren.
Liefs,

Gepost door: Free my Soul | 13-07-04

. Als jij niet helemaal blij durft zijn, zullen wij alvast voordoen hoe dat moet
:-)))

Gepost door: Twinkeltje | 13-07-04

Godess A en Co in de veronderstelling dat de zwangerschap officieel is, afleidend uit je wondermooie dagboek, wensen alle vijf de moerhofkebewoners jullie een dikke proficiat. een klein zaakje je lichaam behoort nu TIJDELIJK OOK een andere toe.
Draag zorg voor jullie drietjes en die angstige momenten vol vertwijfeling zullen vlug plaats maken voor de momenten van fierheid zoals de meeste vrouwen "in verwachting" die ervaren....

Groetjes

Gepost door: Luc van het Moerhofke | 13-07-04

De commentaren zijn gesloten.