27-06-04

Gelukkig vaders

Een vroegere collega en vriendin van me is net bevallen van haar tweede dochterje: Kirsten. Ze is grafisch ontwerpster en heeft dan ook de meeste originele geboortekaartjes voorzien. Ik neem aan dat ze nu ligt uit te rusten in het ziekenhuis en haar glimlach te oefenen voor alle leuke en mindere leuke geschenkjes waar bezoekers mee voor de dag durven te komen, voor ze vertrekt naar haar pas verbouwd huis, haar eerste dochter en echtgenoot. Het meest betreden pad, zoals wij het kennen. Maar het kan ook anders.
 
Hetvolgende las ik op Zappybaby.be, de portaalsite voor jonge ouders.
 

Wist je dat? Mannen in het kraambed

Kijk jij er ook zo naar uit, of kijk je er met plezier op terug, de kraamtijd? Als de bevalling achter de rug is lekker vertroeteld worden en vol trots je pasgeboren spruit aan je bezoek laten zien. Of het nu in het ziekenhuis is of thuis, in België of Nederland worden jonge moeders in het kraambed eens goed verwend. En zo hoort het ook, zij hebben immers al het zware werk gedaan!?!

Zo denkt men niet in Turkmenistan. Daar schrijft de traditie voor dat de vrouw die net een kind heeft gebaard, snel weer op de been is en haar werk hervat. En dit terwijl haar echtgenoot (!) veertig dagen lang het bed houdt en de kraambezoekers feestelijk ontvangt...

Laat dit stukje dus maar niet aan je man lezen, wij zullen ook niets verder vertellen!

Geschreven door Marianne ter Steege


11:50 Gepost door Goddess | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

hmm De oplossing: moeder èn vader een tijdje thuis en verwend worden :-p
De moeders voor het harde werk, en de vaders om negen maanden op de toppen van hun tenen te lopen haha

Gepost door: Twinkeltje | 27-06-04

alleen Ik was alleen bij de bevalling van mijn tweede dochtertje,toen ik thuis kwam was er niemand om me bij te staan ,maar de band die je dan krijgt met je kleintjes....niet te beschrijven .
De beste oplossing is natuurlijk om een fijne man in die periode aan je zijde te hebben.
Maar liever alleen ,dan de man die ik naast me had kunnen hebben,hij kwam nochtans niet van Turkmenistan,maar toch had hij die traditie al ergens opgevangen veronderstel ik.Ik hou het stil,maar voor bepaalde mannen is het geen geheim meer me dunkt.

Gepost door: zuchtfontein | 27-06-04

vrouwen, het sterke geslacht ... ;)

Gepost door: lucky | 27-06-04

De commentaren zijn gesloten.