16-06-04

De verlieskaart

Ooit begon ik een gedicht met de zin “toen ik binnenkwam, struikelde ik over de blik in je ogen”; datzelfde gedicht eindigde met de zin “was dit het begin of het einde van het allermooiste afscheid?”. Deze morgen in het buitengaan struikelde ik bijna over het tedere lijfje/lijkje van een mereljong dat uit het nest gevallen was. Een typisch lenteverschijnsel, maar pijnlijk niettemin. Het gele snaveltje wat verschoven, de oogjes stijfdicht, de flinterdunne pootjes gespreid en mijn hart wijd open. In de film “American Beauty” vertelt de buurjongen/dealer/gevoelige fotograaf over zijn fascinatie voor de dood en het alledaagse en de schoonheid die hij daarin aantreft.

Hoe wat intriest en lelijk is, zo overweldigend mooi kan zijn.

Omdat het je raakt.

Omdat het echt is.

Omdat het simpelweg IS.

 

Vandaag heb ik gekozen voor de kleur “lagune” van Levis Ambiance. Een kleur dat zacht is als een verlegen glimlach, dat streelt en troost en de gedachten verheldert. Geen blauw, geen groen, geen grijs. Maar de kleur van gefilterd licht, een maagdelijke lagune aan het menselijke, oordelende oog ontrokken. Deze verf draagt de grote verantwoordelijkheid de Métallic middengoud vergissing uit ons getroebleerd geheugen te wissen.

 

In de winkel, in en rond de auto, op straat, in huis, onder het tapijt, in de plooi van een gilet. Dat zijn de plaatsen waar we gezocht hebben naar de roze saffier die verdwenen was uit de ring van mijn moeder.

De blauwe saffier staat al sinds de oudheid als symbool voor trouw, waarheid en bescherming.

De oude perzen geloofden dat de planeet aarde rustte op een gigantische saffier en dat diens reflectie de hemel blauw kleurde.

De saffier is dan ook te vinden is alle nuances van de hemel: van middernacht blauw tot de middagblauwe hemel in de Mediterranen, van een gouden zonsopgang tot de vurige rood-oranje zonsondergang en het delicate violet van de schemering.

De roze saffier, dicht aanleunend bij de dieper gekleurde robijn, is een steen met een uiterst romantische uitstraling. J-Lo kreeg zo een verlovingsring met gigantische roze saffier van verloofde nummer zoveel Ben Affleck. Het mocht niet baten.

Ook onze zoektocht bleek vruchteloos.

 

 

 


20:06 Gepost door Goddess | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

a goddess' tear hmmm de laatste tijd spreekt er een voor mij bekende sfeer uit dit bogje...althans zo interpreteer ik jou schrijfsel op een manier waarop ik het herken...niet dat hetgeen ik er meen uit af te leiden, hetgeen jij bedoelt of ervaart, ik merk toch een licht melancholische sfeer, waar in ook heel af en toe dikswijls veel in verkeer...
hoe jij het hier omschrijft...
hmmm...
take care!
cms

Gepost door: CMS | 16-06-04

tears in heaven As always, voel je het goed aan, CMS. De tastbaarheid van sfeer, onmerkbaar voor de geharden, onmisbaar voor de gevoelsmensen. Take care, right back at you!

Gepost door: Godess A | 16-06-04

De commentaren zijn gesloten.