15-06-04

The silver line

De pc heeft een extreme make-over ondergaan en ik kan het resultaat alleen maar bejubelen. Na de algemene malaise waarin het apparaat zich bevond (woorden schieten tekort), is dit dubbeldik genieten. Patient X kreeg de volgende operaties: een nieuw moederbord en zwaardere processor, een slanke draadloze muis en elegant keyboard, subtiele boxen waar zowaar geluid uit komt (je hebt geen idee hoe erg het gesteld was hier). Het was kiezen tussen een laptop die ik eigenlijk niet kon veroorloven of deze uitgebreide verjongingskuur. Ik heb dus in zekere zin een hart voor de senioren onder de elektronische apparaten die meestal aan mijn voeten in zwijm vallen. Ik steek het op mijn elektrisch geladen uitstraling. ;-)
 
De laatste dagen zijn een soort kosmische opeenhoping van ergernissen geweest. Laat de wind nu maar een andere richting waaien.
 
De vooravond voordat onze nieuwe hypothecaire lening getekend word, krijg ik te horen dat we zomaar 3000 euro minder krijgen door een berekeningsfoutje van mijn makelaar en nalatigheid van de bank om dit te kontroleren. Bijna een derde van het bedrag die overbleef na terugbetaling van de oorspronkelijke lening en de notariskosten om het huis te verfraaien. Mijn ene oor geloofde het andere niet.
Het was kiezen tussen de akte zo ondertekenen (met de gekende aflossing) of de boel opblazen, meer geld vragen aan een minder gunstig rentetarief en terug de werken een maand of twee uitstellen. Dit werden verhitte discussies, vervelende telefoontjes, wikken en wegen en uiteindelijk een huilbui door uitputting. We hebben de akte ondertekend. Ik voelde me geneukt door de bank en zei dat dan ook (beter op tafel dan op mijn lever) waardoor mijn makelaar (en vroegere uitgaansbuddy) zich "gekwetst voelde omdat ik hem het gevoel gaf zijn werk niet goed te doen". Ahum, ja.
 
De achterdeur in pvc is uit zijn dodelijk vermoeide scharnieren gevallen en nu is het dus vrij binnenlopen hier. Wees welkom. Naaktslakken gelieve een huis te vinden om de gastvrouw niet te laten gruwelen. En dieven: gelieve de pc te laten staan, wegens instortingsgevaar (van mijn zenuwen wel te verstaan). Alle anderen: neem een fles witte, droge wijn mee en nestel je in de zetel. Wees gewaarschuwd: Sporza wijkt niet van het scherm.
 
Het eerste onbevrucht eitje heeft het eiland verlaten. Dit is dag 4 van een nieuwe cyclus. De vruchtbare periode wordt verwacht tussen 20 en 26 juni, afhankelijk van de duur van de cyclus (26 of 28 dagen). Word ik nu zwanger in deze periode, dan wordt volgens de chinese kalenderberekening mijn *dochter* geboren onder het teken vissen. Een gevoelskind, een dromer. Net als mijn moeder. Alles kan beter, maar dit kan veel slechter.
 
 

19:39 Gepost door Goddess | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Succes... niet met de vernieuwde pc (dat loopt vanzelf wel los), niet met de bank en verbouwingen (dat is altijd afzien), ...maar met de kinderwens ! Spannend. Leuk. Vermoeiend ook soms... ach binnenkort maak je het allemaal mee :-)

Gepost door: Helena | 15-06-04

Welkom terug onder de levenden op het net!
Veel plezier van je cosmetisch en technisch verjongde buddy.

Gepost door: Free my Soul | 15-06-04

de buddy Een klant van me zei ooit: "Met vrienden en familie moet je wandelen, niet handelen." Ik vrees dat ik hem hier gelijk moet geven.
Blij dat je PC opnieuw alive is. Ik miste je blog.

Gepost door: ksaviaar | 15-06-04

blij lieve godess
blij dat je terug bent
zomergroetjes
vhi

Gepost door: vhi | 16-06-04

a new dawn hmm een nieuwe pc, een nieuw huis, nieuwe sportzender, een nieuwe cyclus...
d'r zijn nogal veranderingen op til in je huwelijksleventje ;-)))
cms

Gepost door: CMS | 16-06-04

fijne tijd ik wens je heel veel succes deze maand....en tussen haakjes als je het wil weten(ik heb me nog nooit zo goed gevoeld als de periode dat ik zwanger was),al mijn kwaaltjes (die jij vast ook kent) waren weg ,of beter gezegd kon ik verhullen onder mijn dikke buik.was voor mij echt een fijne tijd,hoop dat het voor jou ook zo zal zijn!

Gepost door: zuchtfontein | 18-06-04

De commentaren zijn gesloten.