06-06-04

Kranten en D-Day

We leven in een harde wereld, dat is welbekend. Al vind ik nu wel dat we niet mogen klagen. We leven in een betrekkelijk vrije maatschappij, een diep gevoel van dankbaarheid overviel me toen ik gisteren de fel gelauwerde film "Saving Private Ryan" bekeek. Onze generatie staat er zelden bij stil dat wij leven in vrijheid omdat zovele mensen hiervoor gevochten hebben en hun leven gegeven hebben. Als ik denk aan hoe in sommige landen vrouwen nauwelijks een trap hoger staan dan een zwerfhond en dit niet alleen maatschappelijk aanvaard is maar ook maatschappelijk opgedrongen, dan bloedt mijn hart. Dus even de ogen sluiten en diep dankbaar zijn over hoe goed we het hebben. En ja, het kan altijd beter. Ik kan hier bv neerschrijven dat het zicht van de schijnheilige smoel van Bush Jr mij letterlijk ziek maakt zonder dat ik 's nachts uit mijn bed gerukt wordt en in gruwelijke gevangenschap eindig voor het hebben van een (politieke ) méning. Ik bedoel maar.
 
De krant staat vol met ongelooflijke zever (Betty treedt op met rode pruik! staat dan bv op de voorpagina), maar af en toe lees ik iets dat deugd doet. In een brand zaten 2 honden gevangen, de brandweermannen hebben ze niet alleen uit de brand gehaald, maar ook *mond-op-mond* beademing en hartmassage gegeven. Het mocht helaas niet baten, maar het doet mij plezier dat men zulke dingen dus doet. Ik mag er nl niet aan denken dat er iets zou gebeuren met mijn teerbeminde, rotverwende hond. Ik besterf het. Ik zou het leven niet laten, maar ik ben ervan overtuigd dat het leven mij zou verlaten.

12:09 Gepost door Goddess | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

In het Engels.. zegt men wel eens: "count your blessings" .. en het zou idd goed zijn wat meer stil te staan bij alles wat wij zo evident vinden.

Gepost door: Free my Soul | 06-06-04

Ja ben ik het mee eens!

Gepost door: Fieke | 06-06-04

heel zeker heel juist maar de world is nu eenmaal FUBAR, om het met Saving Private Ryan-sayings uit te drukken
Fucked Up Beyond All Recognition
and this is true...
ps: ik heb mijn kleurpotloodjes al hoor: ge moet eens goed kijken op mijn blog deze keer staan ze niet verscholen, maar gewoon links boven.
dus as ge 'tuwe hebt dan is dat r eentje dat ik wel tot mijn verzameling wil toevoegen. alleen hoop ik dat ik niet verplicht wordt er honderden op te zetten, want anders verdwijnen mijn favorite blogjes weer in de massa ;-)))
cms

Gepost door: CMS | 06-06-04

De commentaren zijn gesloten.