01-06-04

Opstaan

Deze morgen vroeg was het hollen om op tijd bij de neuroloog te zijn. Al zijn zowel de woorden "hollen" als "op tijd" een rekbaar begrip. Op de benedenverdieping van het ziekenhuis waar ik me moest aanmelden was er een file vergelijkbaar met de ticketverkoop voor het laatste Britney Spears concert. Naast me kwam een bleke jongen zitten met een groezelig petje op. Hij verzuchtte dat hij zich zo mottig voelde door de chemotherapie en dat hij de kuur opgaf, maar voor ik hier op kon ingaan was het aan mijn beurt. Vreemd om zo weggerukt te worden na zo'n intieme mededeling van een volslagen vreemde. Ik had het gevoel dat ik iets uiterst begripvol had moeten zeggen. Iets meningsvol, begrijp je.
 
In de wachtzaal van de dokter was het idd wachten geblazen. Zo'n 3 kwartier. In zijn kantoor was het nog een half uur wachten tot hij klaar was met zijn telefoontjes. De zenuwen en ergernis streden om de eerste plaats. Aargh! Ik had zin om zijn honderd en dossiers die op zijn bureau lagen op de grond te gooien. Dit deed ik dus niet omdat ik een braaf meisje ben. Té braaf, helaas.
 
Daarna kreeg ik in een klein hokje met een vriendelijk, jonge verpleger (net papa geworden) zo'n jelly kap op mijn hoofd (net een octopus) met allerlei tjoepjes en zalfjes. Hij zei dat ik een excellente elektrische geleider was, maar dat wist ik al. Toen werd ik enkele malen geschokt met een soort spatel met een gat in het midden. Daarna werd de zenuwbaan van de hersenen naar de bovenste ledematen gekontroleerd; en omgekeerd. Maar het meest irritante onderzoek was ééntje waarbij je een hoofdtelefoon opkrijgt met in het ene oor een luid statisch geruis en ik de andere oor een zenuwslopend gerikketik. Twee geluiden die de impulsen opvangen van je evenwichtsorgaan. Hierbij hoera voor de leuke verpleger, want het was niet aangenaam. Erger is dat ik vrijdag terug moet, om aan nog meer aparaten te hangen. Dat beloofd! Ditmaal met een oudere verpleegster die ze "mama' noemen, dus ook de begeleiding hier zal wel snor zitten.

15:37 Gepost door Goddess | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.