27-05-04

JC

Geen enkele horrorfilm zo eng als “The Exorcist”. Door mijn spirituele verleden is dit soms net iets te veel dicht-bij-mijn-bed-show. Ondertussen heb ik al lang afstand gedaan van dat spirituele wereldje waar valsheid hoogtij viert en alle waarnemingen gekleurd worden door de emoties en leefwereld van de ontvanger. Nergens meer kwade wil dan daar waar voortdurend liefde en verdraagzaamheid gepredikt wordt.  Dit gezegd zijnde, sta ik open voor een hogere energie, chakra’s en ouderwetse degelijke intuïtie. Openheid geflankeerd door nuchter verstand. Soms een moeilijke balans, maar nooit blind voor de andere kant van de medaille. Lijkt me voorlopig de gezondste oplossing. Tot zover zijn wij elkaars engelen en duivels, elkaars redding en ondergang, en bestaat er geen groter wonder dan het menselijk brein waar alle emotie, activiteit en dromen ontstaan.

 

In dit thema, werd ik toch nog eens verleid om te kijken naar “Stigmata” (’99), een film over bezetenheid, een verborgen evangelie met de woorden van Christus, de dubieuze rol van de kerk en natuurlijk de 5 wonden van JC. Mooie visuele effecten, en vreemd genoeg een optimistisch einde (die de overbodigheid van de Kerk aanvoert). Hoofdreden dat ik deze film doorstond was natuurlijk Gabriël  Byrne, één van mijn favoriete acteurs aller tijden. In de film speelt Byrne dus een priester/wetenschapper die uitlegt dat hij in de biochemische wetenschap over het ontstaan van leven zoveel gaten ontdekt dat hij deze alleen kan opvullen met God. Gabriël, die in een Iers, ver verleden zelf opgeleid werd als priester heeft me altijd getroffen als een opmerkelijk charmante, aantrekkelijke man met een fijn gevoel voor humor en poëzie Ik heb dan ook met veel plezier zijn autobiografie gelezen. Ik heb hem ooit ontdekt in de schitterende Coen film “The Usual Suspects” (’95) met de eveneens sublieme Kevin Spacey. Een film bomvol talent voor en achter de schermen, ééntje om te onthouden.

 

Eén van die roos/lila rozen die ik kreeg voor mijn verjaardag op 8 mei, staat nog altijd schitterend mooi te wezen in een kristallen vaasje. Zeer opmerkelijk.


10:25 Gepost door Goddess | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

roos Ok, nu ik toch plantkunde aant blokken ben kom ik maar even overbodige commentaar spuien: wie weet is die roos wel lichtjes genetisch gemanipuleerd waardoor ze blijft bloeien in plaats van over te gaan tot zaadvorming. Gekweekte varieteiten zijn zowieso verminderd vruchtbaar..
blahblahblaaaaaargh ;-)
afin geniet nog van uw prachtige roos :-) hopelijk blijft ze nog lang mooi wezen

Gepost door: Twinkeltje | 27-05-04

De commentaren zijn gesloten.