24-05-04

Keuzes

Onze vaatwasser is er van het "als je het beter kan doe het dan zelf" principe. Nadat je hem volgestouwd hebt en een lang programma laten draaien hebt (soms enige aanmoediging nodig) is de vaat nog altijd triestig en vooral niet proper. Het arm ding is oud en moe en moet nodig vervangen worden. En met de kalkaanslag kan je iemand het hoofd inslaan, ondanks die dure 3 in 1 tabletten die zo veel beloven maar niets uithalen. Toegeven, het water is behoorlijk hard waar ik woon.

 

Nu ben ik van mening dat het vinden van de juiste elektronische apparaten bijna zo moeilijk is als het ontmoeten van een écht leuke man. Er is de look natuurlijk (vind ik het aantrekkelijk en past het bij de rest?), het innerlijk (is het veelzijdig en handig?), het karakter (is het makkelijk te bedienen of eerder complex?) en natuurlijk de prijs (zijn we financieel compatibel?). Een ware kruistocht, want het is snel struikelen over één van deze eigenschappen.

 

Ware het niet dat mijn oog viel op een sexy ogende Zanussi in mat aluminium look (model Izzi). Mijn hand streelde al begerig over zijn zachte, ronde vormen. Toen leerde ik over zijn uiterst eenvoudige bediening (min, plus en delicaat), zijn 70° intensief programma (kan niet proper genoeg nu!), zijn bio-programma (lief voor het milieu en portemonnee) en zijn klaar in 30-minuten programmaatje. Ook de prijs kon ik aanvaarden, na eventjes slikken weliswaar. Blijkt nu dat wij nergens in de keuken plaats hebben voor deze aantrekkelijke vaatwasser, en geloof me: ik héb gemeten en gerekend. Enige oplossing is een geïntegreerde machine. Dit zal wel lukken, maar is minder leuk nu ik reeds mijn hart verloren heb aan mijne lieve Zanussi. Helaas, onze liefde mag niet zijn.

 

Voor de rest speel ik mijn favoriete (lees: grondig gehate) lentespelletje: laat ik mijn haar kort knippen of niet? En zo ja: blond of zwart of paars? En door wie? Een waar dilemma met de paniekaanvallen: in Miami ben ik zo eens weggelopen bij de plaatselijke, obligate homokapper die bovendien een slecht humeur had door een late nacht en ruzie met zijn lover. Dit was een uurtje voor ik terug naar België vloog, ik wou de thuisblijvers verrassen met een getransformeerde ik. Duh!

 

Lang haar is sexy als je Jennifer Lopez bent. Of Catherine Zeta-Jones-Douglas heet. Dikke, golvende haren met gouden highlights, zo wil ik het wel.

 

Alleen wordt mijn haar depresiever terwijl het groeit. En na al die chemische behandelingen is het op sterven na dood. Dus nu begint opnieuw het proces van rouwen, afscheid nemen, kijken in boekjes naar coupes (Sharon Stone is altijd zo leuk met haar blonde crop), de huidige kleur en coupe haten, het niet aandurven, het beu zijn ... en er uiteindelijk de schaar inzetten. En dan huilen dat ik me voel/eruitzie als een stoute jongen en niet als een hippe diva (zie Sharon Stone). Om enkele weken later mijn man te bezweren dat ik noooooit meer mijn haar zal laten groeien omdat mijn gezicht véééél beter uitkomt zo. Vrouwen, wie helpt hen doorgronden? 


 

16:04 Gepost door Goddess | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

man tja leuke mannen
ik denk, denk zeg ik wel dat ze "op" zijn
toch in mijn streek
zomergroetjes
vhi

Gepost door: vhi | 24-05-04

I like that... Grappig de vergelijking tussen elektronische apparaten en mannen. Maar.... de prijs ? ... van mannen ?
;-)

Gepost door: Helena | 28-05-04

leuke prijzige mannen ja de leukigheid van mannen heeft wel zo zijn prijs hé dametjes :p
enne VHI, de lueke miesjes in mijn streek zijn ook uitgeput...
ik ga verhuizen...loool
cms

Gepost door: cms | 29-05-04

Godess A en de witte veer Nee hoor, ik plak geen prijzen op mannen dit was zuiver voor de analogie met de vaatwasser. A GOOD MAN IS PRICELESS!!!!!!!!

Gepost door: Godess A | 01-06-04

De commentaren zijn gesloten.