12-05-04

T-vormig onding

Wat heb ik gelachen met de "Penismonologen" van Nigel Williams.  ("vergeet het velletje niet achteruit te trekken!") In pocketvorm, al had ik de toneelvoorstelling ook wel gesmaakt. Ik herinner me nog levendig hoe Tom Lannoye kwam voorlezen uit zijn "kartonnen dozen" in een aula van de Universiteit Gent, hoe hij de zaal plat kreeg met zijn masturbatie avonturen. Eerst een beetje besmuikt, daarna bevrijdend. Zo geestig.
 
Mannen geven dan wel vaak een naam aan hun erelid maar ik heb vandaag online ontdekt dat veel vrouwen dezelfde koosnaam hebben als ik voor hun T-vormig onding, namelijk de Mirena spiraal. Ik noem hem lieflijk "dat kl**e spiraal" of dat "verd**d spiraal" en ik ben niet bepaald gewoon dag in dag uit me te wentelen in dergelijk taalgebruik (en zou ik dit doen dan verklap ik het toch niet).

Blijkt dat die extra 5-7 kg die ik sinds een tijdje onwillig meesleep, wel eens goed een gevolg kan zijn van die (in koor:) kl**e spiraal!
 
Klachten die honderden vrouwen toeschrijven aan hun hormonenspiraal (gevonden in allerhande forums op het net):
 
gewichttoesname
onzuivere, vette huid
libidoverlies
tussenbloedingen
lusteloosheid
opgeblazenheid
 
Klinkt fantastisch, is het niet?

Over de andere waslijst onhebbelijkheden die de Mirena met zich meebrengt zal ik het niet eens hebben. Het is veilig, dat wel. En je hebt er geen omkijken naar, zoals bij een anticonceptiepil natuurlijk.

De gyneacologen schudden meewarig hun hoofd en zeggen allemaal in koor: maar néé, een hormonenspiraal heeft geen zulke bijwerkingen. Maar weet je, een man in witte jas die in hoofdzaak afgaat op wat de fabrikanten vertellen,  hoeft geen uitspraken te doen over zaken waar vrouwen met een t-vormig onding het allang allemaal over eens zijn: niets is wat het lijkt. Ook niet met het wonderspiraaltje, ook wel met liefkozend dat verd**d spiraaltje genoemd.


15:49 Gepost door Goddess | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

hormonen Veranderingen in de hormoonspiegel kunnen vaak ernstige psychische reacties hebben.... alsook gewichtstoename en allerlei dermatologische problemen (huid-). Sommige vrouwen belanden in psychiatrie zuiver én alleen door klachten veroorzaakt door de hormonenbalans... Eer men doorheeft dat het net dat is, hebben de meeste de binnenkant van de hel al gezien... ('t is wat cru gezegd, maar wel in de buurt). Daarbij, het kan ook aan je eigen hormonen liggen en niet altijd aan 'de pil' of een hormonen-spiraaltje...

Gepost door: de therapeut | 19-05-04

hormonenspiraal Ik heb tot nu toe nog niet veel goeds gehoord over mirena.Ik ben verplicht om deze te laten plaatsen omdat ik endomitriose heb.Ik heb geen andere keuze.Als ik een ander alternatief zou hebben liet ik ze niet plaatsen.

Gepost door: Misty | 21-09-04

Werkenlijk last van gewichtstoename met Mirena? Hoeveel procent v/d vrouwen heeft nou werkelijk last van gewichtstoename met het Mirena spiraaltje? Is het meer of minder dan met de pil?
Iemand met ervaring hierover?

Gepost door: Mirella | 20-06-05

Ik heb de merena sinds dec 2006. Op 1 maart 2007 ben ik gestopt met roken. Ik sport 4 X per week en ga nu naar een dieetiste. Ik hoorde vorige week van verschillende vrouwen over gewichtstoename door de merena. Ik ga van de week een afspraak maken bij de huisarts om dat spiraal te laten verwijderen. Alle bijverschijnselen die hier genoemd zijn die ervaar ik ook. Ik hoop dat dat het is, dan neem ik gewoon weer de pil, ik rook nu toch niet meer.

Gepost door: astrid | 03-12-07

natuurlijke methode, ken je lichaam al eens gehoord van de natuurlijke methode? Heel betrouwbaar (cfr pil), geen enkele bijwerking. Een methode die je onder begeleiding kan leren (éénmalige kost) en nadien geen kosten meer.
Alle info op www.NFP.be
Veel succes!

Gepost door: geejan | 29-01-08

ongemakken Ik heb het hormonenspiraal ondertussen al 4j en het heeft me nog niet anders dan ongemakken gegeven..1 ding positief: ongesteldheid is minder pijnlijk..voor de rest: 1ste j heb ik veel contracties gehad..gedurende die 4j ongelooflijk veel tussentijdse bloedingetjes (meer wel dan niet),libido staat bijna op nul,lijk op een opgeblazen ballon sinds dag 1 (eventjes 15kg erbij en vooral in de buikstreek)..helaas moest ik hormonen gaan gebruiken en had maar 1 alternatief omdat ik de pil ook niet verdraag..en binnenkort gaat die eruit omdat ik het beu ben maar stel het steeds uit omdat ik schrik heb wat me weer te wachten staat zonder die hormonen..

Gepost door: Bien | 18-04-08

Ik heb nu ook al 4 jaar een hormonenspiraal, en ik ben daar heel tevreden over. Voordien had ik een hele week zwaar bloedverlies en enorme pijn, waardoor ik vaak mijn pil doornam. Nu heb ik ongeveer om de 2 maanden een heel klein beetje bloedverlies en helemaal geen pijn. Ik ben ook wel wat bijgekomen maar kan niet met zekerheid zeggen of at door die hormonenspiraal komt. Ik had vooral last van wisselende gemoedstoestand, het eerste jaar was ik enorm emotioneel en rap geprikkeld. Ondanks wat hier gezegd wordt over libido, had ik juist het tegenovergestelde. Ik ben blij dat ik het laten plaatsen heb, het plaatsen was echter wel pijnlijk. En je zou meer kans hebben op een ontsteking van de eierstokken, wat ook heel pijnlijk is, dat kan ik jullie meegeven.

Gepost door: Carmen | 26-01-09

GEEN MIRENA MEER ! Na ook wat gegoogeld te hebben naar de bijwerkingen van de mirena spiraal, en dan met name op gewichtstoename mirena voor mij (te) veel de bevestiging gekregen wat ik eigenlijk al dacht..
Ik ben in 4 maanden tijd van maatje 38 naar een maat 42 gegaan..en nee, echt niet meer gaan eten..
Ook een opgeblazen buik ( ik lijk soms wel zwanger ) stemmingswisselingen niet normaal ( lijk wel een she-devil afentoe zeg ) haar ontzettend droog, pukkels etc etc..

Bij mij gaat de spiraal er morgen gelijk uit !De afspraak staat al...

Dus voor degene die er over nadenken om een Mirena spiraal te laten plaatsen..NIET DOEN ! wat een hel zeg...

Gepost door: MELANIE | 02-06-09

De eerste drie maanden na de plaatsing had ik erg veel last van krampen, opgezwollen buik en acné. Nadien is dit veel geminderd. Af en toe komen deze klachten nog erg opzetten. Door het gevoel van misselijkheid en soms buikloop ben ik juist afgevallen (maar ik was al vrij mager) ! Maandstonden zijn na een jaar bijna volledig verdwenen. Libido is juist pijlsnel de hoogte in gegaan, dus een sterk argument om het te houden ;-) ! Bij de pil leek deze cyclus van hoogtes en laagtes volledig afgezwakt. Mijn haar toont nu gezonder, amper nog haaruitval (bij de pil veel). Voorlopig wegen de voordelen dus nog op tov de nadelen. Zou het wel laten plaatsen door een gynaecoloog, want bij mij was dit volledig pijnloos. In het begin wel beetje pijn bij het vrijen, maar is nu verdwenen. Even doorbijten zeker?

Gepost door: lain | 17-11-09

depressie en mirena Ik liet na de geboorte van mijn meisje, zeven jaar terug een mirena spiraaltje plaatsen. Ik had te kampen met een postnatale depressie, die maar niet leek voorbij te gaan, dit werd dan maar een manische depressie om uiteindelijk borderline genoemd te worden. Vele jaren medicatie hiervoor moeten slikken, de depressie werd er niet minder om. Sinds een jaar neem ik niks meer van medicatie, gek genoeg voel ik me beter dan al die jaren met medicatie, waarbij ik minstens eens per maand gekke toeren deed, zelfmoordpogingen terwijl ik niet echt dood wou (?), en de typische bordeline-symptomen lijken een ver verleden, het laatste jaar komen deze helemaal niet meer voor. Ik blijf echter wel depressief, kan vaak geen dag door zonder huilen, anderzijds zijn de periodes waarin ik me redelijk voel beduidend meer aanwezig dan met antidepressivas.
Na het lezen van vele reacties op mirena, ben ik zelf eens nagegaan of mijn puzzel ook wel eens zou opgelost geraken als ik dat ding laat weghalen. Ik ben de laatste 7 jaren 10kilo zwaarder geworden, ik heb dan wel twee kids, maar na de geboorte van de eerste, kwam ik terug op mijn redelijk normale gewicht, terwijl na de tweede, en dus met mirena, niks nog die kilootjes wegwerkt. En net evenlang kamp ik dus met depressie. Mijn libido is enorm ver te zoeken, vooral op momenten waarbij deze enorm gewenst is, wat mijn relatie(s) helemaal geen goed deed. Ik heb ook jaren last gehad van ondraaglijke jeuk in mijn benen, dit kwam en ging, leek geen oorzaak te hebben, net als huiduitslag op mijn rug, wondjes die als messen konden steken en er soms een jaar over deden om te genezen. Ik moet wel toegeven dat dit zich veel minder voordoet bij mijn tweede mirena spiraal, maar toch, af en toe steekt t de kop op.
Ik heb bij deze dus besloten om morgen mijn gynaecoloog te bellen, een afspraak te maken, en hopelijk t nieuwe jaar in te kunnen gaan zonder mirena, en misschien kan ik eindelijk dit nieuwe jaar echt eens 'mijn jaar' te gaan noemen.
Op hoop van zege...

Gepost door: An | 13-12-09

Hormonespiraaltje Since I am almost 3 years the hormonespiraaltje, happy, my menstrual period lasted 12 days 8 days and the rest less violent, that was a hell.
Abdominal pain, headache, ill-disposed, back pain.
That's all gone now, after 4 months I was no longer bleeding, hurray! What can I do a convenience zeg.Soms es headache but is usually very busy as I do in and not something else happened but mostly to the three es Mon
I used to have such complaints every month and 8 days but I functioned half.
I have 3 kilograms thickened one preliminary wife and I will do that apart, if one is going to work more stressful and does eat minder.Ik think for every woman is different as a spiral, a pregnancy is still for every woman something else? I felt frustrated because I could not do what I did during my pregnancy, but labor was not painful just a ambetant I feel very strange.
Had five inches and then opening it I found erg.Was not so relieved that she was out and healthy. Now after three years, I have a light blood loss of two days I had hope that that is going apnormaal not contact the gynecologist, because in those three years have not had my gynecologist had been said, if something happened that gives a tremendous impression on you may do so gebeuren.Zoals your child falls from a chair and a hole in his head and greatly shocked that you can do something and then hormones can.
We'll see you no pain and no problems at all so I'm quite comfortable in, but a minute Nahor could never offend. I have a gynecologist who talks and answers, so those who doubt if I can say is change of your doctor or the lure out of his tent that men sometimes do not know what to say or not. Remember the men who are always talking too much rather than too much, but if something is unconscious will get the questions will directly and clearly, a gynecologist knows everything and ordinary people who have not studied anything!
So ask questions before you decide something is your duty and verandwoordelijkheid oven to your body that you've got and do not zomaal haphazard decisions that doctors would not change his life will be yours! So before you do something TALK EROVER.En stay positive in everything!

Gepost door: Nes | 21-01-10

De commentaren zijn gesloten.