02-05-04

Feest n°1 : V check

Rond 5 uur deze nacht had ik het gevoel alsof iemand mijn maag aan het uitwringen was als een oude, vuile dwijl en zo voelde ik me ook. Gelukkig heb ik me op pure wilskracht toch voorbereid op het feest van mijn doopmeter en eerlijk is eerlijk: ik zag er prachtig uit. Of zoals mijn moeder zei "hoe slaag je er toch altijd in om er zo mooi, stralend en uniek uit te zien, altijd anders dan de massa zonder extreem te zijn en zonder veel geld uit te geven?". Nou ja, leuk om zo'n complimentje te krijgen. Eventjes, nagenieten.
 
Het feest was ... te veel. De gemiddelde leeftijd was toch bijna 70, denk ik en alhoewel het eten fijn was, bleek het niet te doen. Alle respect hoor voor de senioren, maar echt in onze habitat voelden we ons toch niet. De apertief buiten duurde zeker anderhalf uur, met om het kwartier of half uur één hapje, waarvan ik er 3 moesten laten passeren wegens: vleesalarm (gefrituurde kikkerbillen: hoe verzinnen ze het!?). Dat motiliummetje dat ik geslikt had in de auto onderweg, was niet voorbereid om zo'n eindeloos voorspel. Toen rond 14u30, na het voorgerecht van asperges en sint jacobsschelpen, de DJ/accordionist zijn schlager programma opende en de senioren aan het dansen en meezingen sloegen, sloegen bij ons toch de stoppen door. Ik had me verschanst in de toiletten tijdens een liedje van meisjes met blauwe ogen of zoiets ergerlijks en toen kon ik me met geen mogelijkheid meer naar binnen slepen, ik had genoeg afgezien, had hoofdpijn en voelde me ongelooflijk mottig. Gelukkig had de jarige een bende rond haar die ambiance maakte, en kregen we fiat om te vertrekken halverwege de maaltijd, bij gratie van mijn aandoening. Eerlijk waar, ik kon het niet meer opbrengen, gewoon gààn had al zoveel gevergd. Ik hoor net dat er een paar vertrokken zijn rond 19u, ben ik blij vroegtijds ontsnapt te zijn. Ontzettend jammer voor mijn meter, een ongelooflijk fijn mens, maar dit doe je me niet aan. Zelfs mijn man werd dol. Uren tafelen, nee bedankt. Geef mij maar een lekker hapje en een mooie film. Of een lekker ijsje op de zeedijk. Champagne en gerookte zalm op toost. Mijn vegetarische pasta desnoods. Kreun, er staan nog 2 zulke dinertjes op het menu in mei. Zal ik nu reeds een ontsnappingsplan voorbereiden?

20:08 Gepost door Goddess | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

allez josé en Mariette! ja wadde ik wordt al compleet groggy ben het lezen van dit afschuwelijk zotmakend verslagje ;-)))
sjongejoinge...ik zit graag aan tafel, maar idd om het half uur een klein hapje, mijn maag kan daar ook niet tegen, die wil gewoon gevuld worden! ;-) en dan nog accordeon muziek die een wiebelende grijze massa begeleid...ok om dat 10 minuten te aanschouwen leuk, maareh als enige jongmens tussen de bejarden te ziten...ik ozu 'took afgetrapt zijn...al veel eerder...mete moet dat maar begrijpen ;-))
hopelijk nog wat van de zon kunnen genieten?
cms

Gepost door: cms | 03-05-04

De commentaren zijn gesloten.