26-04-04

Magic

Vrijdag komt de expert ons huisje schatten. Dit wordt extra boenen, een lekker boeketje bloemen in huis (ipv de verwelkte waar ik altijd moeilijk van kan scheiden), en maar vingers kruisen om extra geld los te weken. Niet zo eenvoudig, aangezien ik geen echt volwaardig inkomen heb, slechts een ziekteuitkering.
 
Buiten dartelen reeds vele witte vlindertjes (wat is er gebeurt met al die bonte kleuren van ooit?) en zon heeft me reeds een milde allergie gegeven in mijn decolletee. Tja, overdaad schaadt en zeker voor mijn streelzacht maar gevoelig velletje. De allergie zie je niet, ik sta niet in bulten of zoiets obsceen onaantrekkelijks, maar de huid is rood en jeukt een beetje. Alarmfase 1, dat wordt voorzichtig zijn deze zomer. Raar hoe ik dit telkens weer vergeet.
 
De hond heeft steeds meer moeite met gaan, het breekt mijn hart. Ook dit laatste dieet helpt niet en ze mankt lelijk. Tot hier geen verrassing, maar de mogelijkheden raken ten einde. Arme, lieve schat.
 
Alles wat zwaar en heet wordt in de zomer is nog lieflijk en licht de lente, vandaar ook een favoriet seizoen voor vele mensen. Die geur van een nieuw begin en mogelijkheden, een gevoel van bruisen in je bloed en mooie herinneringen aan oude verliefdheden (nou ja, voor mij toch). In mijn eerste jaar universiteit (veel te lang geleden) werd ik hartstochtelijk verliefd op een jongen die behalve perfect ook heel erg bezet was. Dit gevoel werd grotendeels beantwoord, maar door de hevigheid van mijn gevoelens en mijn absurde onzekerheid over mijn beperkte ervaringen (vergeleken met zijn veronderstelde expertise, haha) heb ik me niet gegeven. Ik kan er nog altijd niet bij. De eerste beste mooie jongen die op mij verliefd werd, gaf ik een kans, maar diegene die mijn obsessie was, daar paste ik voor. Weken en weken van elkaar verbaal opgeilen en verleiden, maar geen stap verder. Gelukkig maar, hij bleek het helemaal niet waard te zijn en een echte casanova, maar voor mij blijft hij altijd "the one that got away". Mijn trots heb ik altijd behouden. Maar wat koop ik ervoor? Die bewuste lente was het zowat 30° in de paasvakantie en liefde, lust en zenuwachtigheid kon je messcherp snijden in de lucht. De lucht geurde naar zotte verliefdheid. Ik vergeet het nooit.
 
Nu zijn er die prachtige, voluptueuze roze bloesems aan de bomen. Mens, wat hou ik van die bomen! Wat hou ik van mijn stad in de lente! Strakblauwe lucht (af en toe), de zilte zeelucht, majestueuze gebouwen uit een niet zo ver verleden, de boten in de haven, korte rokjes in de winkels en overal vogeltjes met dikke wormen in hun bek. Enthousiast. Klaar voor het nageslacht.
 
Nu wij nog.
 
 

15:24 Gepost door Goddess | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

kriebelingen al shet kriebelt moet je krabben en héhé blijkbaar heeft de zon toch wat jeuk veroorzaakt!
geniet er nog van maar met mate!
cms

Gepost door: cms | 26-04-04

De commentaren zijn gesloten.