25-03-04

Het geweten

is een schitterend boek van Jessica Durlacher, al jaren in mijn bezit en doet hier verder niets ter zake behalve dat ik geen verdere inspiratie voor een titel had.
 
Wat mij opvalt is dat de soms afgrijselijke winden van mijn hond de complexiteit van een duur parfum bezitten. Als de topnoten vervlogen zijn, ontwikkelt er zich nog een beroerde middennoot om dan af te zakken in de lang nazinderende basisgeur. Het geparfumeerd sjaaltje (Organza first light- givenchy) dat ik onder mijn neus hield bleek een pleister op een houten been.
 
In het boek "Heden ik" waarin Renate Dorrestein over haar belevenissen met cvs/me vertelt, ervaar ik om de haverklap het aha-erlebnis gevoel. Vooral de zoektocht in het spinneweb der spirituele kwakzalvers en genezers is hilarisch en toch zo herkenbaar. Ze vraagt zich onder andere af: BEN JE NOG WIE JE WAS ALS JE NIET MEER KUNT WAT JE KON? Goede vraag. Ziek zijn is verdomme geen karakterfout, maar in deze maatschappij is het blijkbaar een grote faux-pas om chronisch ziek te zijn. Het woord "schaamte" neemt veel plaats in op alle bladzijden van haar verhaal en ook in mijn leven.
 
Heb ik al verteld hoe graag ik mooie, naakte vrouwen zie? In de kunstwerken die mijn bescheiden huisje versieren zijn er twee konstanten: naakte vrouwen/koppels in schilderkunst en engelen. Ja, ik ben een fan van de renaissance-kunstenaars. Mensen als Bouguereau, Cabanel, Cot en vele anderen bekoren me met hun idylissche wereld waarin mytische figuren en passie hoogtij vieren. Ook zo hevig is Tamara de Lempicka die een massa vrouwen in sensuele poseds tot leven gebracht heeft in haar art deco stukken waarin mensen lijken op graniet, en huid geen textuur heeft en de figuren bigger than life lijken. De Dame in het groen en het Slapend meisje hebben ook al lang een plaatsje verdiend op het bovenverdiep. Vaak heb ik me al afgevraagd: wat betekent deze voorkeur voor mooie naakte vrouwen eigenlijk? Zijn er verborgen verlangens in het spel? Ach, zoals Charlotte ooit de horen kreeg in een aflevering van Sex & the City: (no mather how much you think you like woman,) when you don't eat pussy you are not a lesbian. Het gedàcht alleen al!


14:22 Gepost door Goddess | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

donkere verlangens hhéé, ja honden die kunnen ook nogal "winden" hé ;-), moet het net treffen da tik op mijn blogpost het over (on)aangename geurtjes had en deze nog wel ben vergeten! ;-)
enne ik hou ook we van mooi vrouwleijk naakt, vooral dan in de fotografie in plaats van in de schilderkunst. Weet ook niet goed waarom...wegens de zachte ronde gladde lijnen van een vrouwenlichaam denk ik...nu ja! ;-)
enojy the upcoming weekend!

Gepost door: CMS | 25-03-04

... dat hondenparfum verhaaltje deed me direct denken aan 'Het parfum' van Patrick suskind :-p
fijne week!

Gepost door: Twinkeltje | 28-03-04

De commentaren zijn gesloten.